Home Vijesti Prigodnim programom obilježen Dan SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš
Prigodnim programom obilježen Dan SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Subota, 21 Tra 2018 06:20

dan skole 1Mnogobrojnim aktivnostima u Srednjoškolskom centru „Nedžad Ibrišimović“ obilježen je Dan škole – 15. april i Dan otvorenih vrata. Pored predstavljanja škole budućim učenicima i sportskih aktivnosti, upriličena je i svečana priredba u prostorijama škole, na kojoj su prisustvovale mnogobrojne zvanice, nastavno osoblje i učenici.

Amir Džafo direktor SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš, kazao je da je Svečana priredba ujedno i prilika da se menadžment škole, na prigodan način zahvali svima koji su doprinijeli realizaciji bitnih projekata.

„Imali smo posjetu učenika osnovnih škola sa područja općine Ilijaš i škole sa područja općine Breza. Pokazali smo im kabinete, predstavili grupe predmeta, zanimanja trećeg stepena, učeničke radionice, frizerski salon. Škola broji 410 učenika i u blagom smo porastu. Očekujemo da će sljedeće godine broj učenika biti veći jer se kvalitet u zadnje vrijeme počinje prepoznavati. U toku prošle kalendarske godine imali smo akciju prikupljanja pomoći za izgradnju lifta. Ovo je prilika da se još jednom zahvalimo svima onima koji su donatorali novčana sredstva i pomogli nam da realizujemo bitne projekte“, kazao je direktor Džafo.

dan skole 2Jedan od dobitnika Zahvalnice je i načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić. Istakao je da je razvoj obrazovanja na području općine Ilijaš jedno od najvažnijih opredjeljenja.

„Prelijepo se osjećam u jednoj ovakvoj Javnoj ustanovi, jer je SŠC „Nedžad Ibrišimović“ pokazao izuzetan odnos prema radu i unosi novi elan i programsku orjentaciju. Ono što je jako bitno jeste to da u obrazovni proces uvodimo nova zanimanja, da opremamo kabinete najsavremenijom opremom. To radi menadžent ove škole i nastavno osoblje. Naša obaveza jeste da ih podržavamo. Općina Ilijaš kroz svoj Budžet itekako prati razvoj obrazovanja jer je ono jedno od naših najvažnijih opredjeljenja. Takva sinergija daje uvijek pozitivne rezultate“, kazao je načelnik Fazlić.

Mehmedagić Admir, IV je razred gimnazije, odličan je učenik i za sve prisutne na Svečanoj priredbi, upriličio je monodramu kojom je, na humorističan način predstavio razmišljanje srednjoškolaca ali i skrenuo pažnju na važnost učenja.

dan skole 3„Prvenstveno sam upisao sam škole zbog blizine. Ono što me posebno vezalo za školu jeste odnos nastavnika i učenika. Nakon srednje škole planiram upisati elektrotehniku“, kazao je Admir.

Podsjetimo, Srednjoškolski centar Ilijaš osnovan je 1961. godine odlukom Općine Ilijaš kao Gimnazija “Moša Pijade” Ilijaš, a od 1971. godine pa do 1992. godine radi kao Školski centar “Moša Pijade” Ilijaš. Škola je 1996. godine počela sa radom u veoma teškim uslovima sa upisanih 214 učenika raspoređenih u osam odjeljenja. U školskoj 1996/97. godini škola je djelimično obnovljena i rekonstruisana. Obnova i rekonstrukcija nastavlja se iz godine u godinu tako da danas možemo reći da je ova obrazovna ustanova dobro opremljena. Odlukom Općinskog vijeća, Srednjoškolski centar Ilijaš ponio je imene velikog bosanskohercegovačkog pisca Nedžada Ibrišimovića, koji je svoje posljednje godine života proveo u našem gradu.

Izvor: radioilijas.ba

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Javni poziv
 
 
 Prijavni obrazac
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1114
mod_vvisit_counterJuče1604
mod_vvisit_counterOva sedmica1114
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28122