Home Vijesti Općina Ilijaš upriličila prijem delegacije OŠ “Bilge Soyak” iz Istanbula
Općina Ilijaš upriličila prijem delegacije OŠ “Bilge Soyak” iz Istanbula PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 04 Tra 2018 21:19

received 10215776952802554Delegacija osnovne škole „Bilge Soyak“ iz Turske, posjetila je danas općinu Ilijaš. Posjeta je upriličena u okviru projekta bratimljenja OŠ „Stari Ilijaš“ i osnovne škole „Bilge Soyak“ iz Istanbula. Formalni prijem delegacije načelnik Akif Fazlić je organizovao u Biznis centru. Načelnik je gostima poželio dobrodošlicu, a potom ukratko predstavio općinu Ilijaš, njen geografski i demografski položaj, te historiju. Istakao je da je općina Ilijaš u ekonomskom razvoju i da bilježi pozitivne pomake u svim segmentima.

„Zaista je zadovoljstvo da u našem gradu možemo vidjeti prijatelje koji su nam došli iz Republike Turske. Mi u BiH smo emotivno vezani za turski narod. Ta veza ako je ikada bila potrebna, to je onda danas i potrebna nam je za budućnost. Posebno je zadovoljstvo vidjeti ovdje djecu iz Turske koji će ponijeti utiske i dalje razvijati prijateljske odnose. Želim se zahvaliti na cjelokupunoj pomoći koju nam pružate i nadam se da ćemo na takvim odnosima razvijati naše prijateljstvo“, kazao je Fazlić.

received 10215776968122937Načelnik je uručio simbolične poklone direktoru škole iz Turske, koji se posebno zahvalio za knjigu o Aliji Izetbegoviću kojeg, kako je rekao, izuzetno cijeni. Gani Ozbek, direktor osnovne škole „Bilge Soyak“ iz Istanbula, kazao je da ovoj posjeti prisustvuje 11 učenika, 10 nastavnika i zamjenik direktora, te da im je izuzetno zadovoljstvo što su u općini Ilijaš.

„Hvala Vam mnogo riječima dorodošlice koje ste nam uputili. Zaista nam je posjeta BiH počela na najljepši način. Naša prijateljska škola iz Starog Ilijaša, srdačno nas je dočekala na aerodromu i posvetila nam sve vrijeme danas. Želimo da nam vi što prije dođete u posjetu“, kazao je Ozbek.

Nakon prijema kod načelnika, turska delegacija prošetala je gradskom šetnicom od Biznis centra do zgrade Općine, a potom u OŠ „Stari Ilijaš“ gdje su nastavnici i učenici za njih upriličili priredbu. Mahir Dević, direktor OŠ „Stari Ilijaš“ kazao je da je cilj ove posjete, unaprijediti saradnju sa jednom od izuzetno uspješnih škola iz Istanbula.

received 10215776980523247„Cilj nam je uspostaviti bratsku saradnju koja bi podrazumijevala i internacionalnu saradnju kada su u pitanju međunarodni projekti. Prije svega govorim o ERASMUS plus projektu, jer je njihova škola jedna od partnerskih škola i jedna od najpoznatijih škola u Istanbulu. Ranije, prilikom našeg boravka u Istanbulu, dogovorili smo ovu posjetu. Od 20. do 25. aprila mi ćemo ponovo biti njihovi gosti. Cilj nam je razmijeniti iskustva nastavnika, uspostaviti saradnju i potaknuti djecu na nova upoznavanja i druženja“, kazao je Dević.

Gani Ozbek, direktor OŠ „Bilge Soyak“ rekao je da je cilj ove posjete razvijanje prijateljskih odnosa i međusobna saradnja i pomoganje. Naglasio je kako ga posebno raduje što djeca u OŠ „Stari Ilijaš“ uče turski jezik te da je ovaj projekat dobra prilika da usavrše jezik.

Gosti iz Turske boravit će u BiH do 7. aprila i, kako kažu, raduju se što će imati priliku vidjeti ljepote naše domovine.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas313
mod_vvisit_counterJuče1998
mod_vvisit_counterOva sedmica2311
mod_vvisit_counterOvaj mjesec50311