Home Vijesti Održan sastanak sa predstavnicima firme 'Organic ba'
Održan sastanak sa predstavnicima firme 'Organic ba' PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 02 Tra 2018 13:05

received 10215757894446107U kabinetu općinskog načelnika održan je sastanak sa predstavnicima kompanije "Organic ba" na čelu sa direktorom i suvlasnikom Muhamedom Suljovićem.

Načelnik Akif Fazlić i pomoćnica u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Meliha Avdibegović razgovarali su sa predstavnicima firme o procedurama za pribavljanje potrebnih saglasnosti za plasteničku proizvodnju. Dogovoren je plan aktivnosti i firma "Organic ba" bi uskoro trebala dobiti sve potrebne dozvole.

"Očekujemo podršku lokalne zajednice u smislu daljeg razvoja naše firme. Tražimo mogućnost priključenja električne energije i pomoć za izdavanje urbanističke i građeviske dozvole za objekte koje planiramo graditi. Cilj nam je povećati kapacitete, zaposliti nove radnike i olakšati proces proizvodnje", rekao je Suljović.

"Organic ba" nalazi se u selu Draževići, u mjesnoj zajednici Gajevi. Firma je registrovana prije godinu dana, a osnovna djelatnost joj je proizvodnja organske hrane. Posjeduju certifikat za proizvodnju hrane, a proizvodni kapacitet ove firme su 12.000 metara kvadratnih na otvorenom prostoru i 1.600 metara kvadratnih plasteničke proizvodnje.

"Kada je u pitanju ekonomski razvoj Općina Ilijaš je Strategijom održivog razvoja definirala dvije prioritetne oblasti. Prva je oblast indutrije, prevashodno metalska i drvno – prerađivačka, a druga oblast je poljoprivreda i turizam. Nastojimo razvijati pozitivnu poslovnu klimu i pozitivan ambijent za nova investiranja. Shodno tome često organizujemo sastanke sa privrednicima i potencijalnim investitorima, jedan u nizu takvih sastanka je i ovaj danas. Interesuje nas proizvodnja organske hrane jer općina Ilijaš tu ima komparativne prednosti u smislu tržišta i uslova za proizvodnju", kazao je Fazlić.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas252
mod_vvisit_counterJuče1998
mod_vvisit_counterOva sedmica2250
mod_vvisit_counterOvaj mjesec50250