Home Vijesti Radna posjeta ministara iz Vlade KS
Radna posjeta ministara iz Vlade KS PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 16 Ožu 2018 10:03

zajednicka fotografija kabinetU kabinetu općinskog načelnika održan je radni sastanak sa ministrom komunalne privrede i infrastrukture u Kantonu Sarajevo Senadom Hasanspahićem i ministrom finansija KS Jasminom Halebićem.

Sastanku su pored načelnika prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Mahir Dević, pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije Merima Osmanović i direktorica JKP "Vodostan" Belma Zukić.

Na sastanku je iskorištena prilika da se naknadno uruče priznanja koja su Općinsko vijeće i JKP "Vodostan" u povodu Dana Općine dodijelili ministru komunalne privrede i infrastrukture Senadu Hasanspahiću i ministru finansija Jasminu Halebiću.

mahir devic jasmin halebicPredsjedavajući Općinskog vijeća uručio je plaketu Općinskog vijeća ministru finansija Jasminu Halebiću, a direktorica JKP "Vodostan" zahvalnicu ministru komunalne privrede i infrastrukture Senadu Hasanspahiću.

Tokom posjete načelnik je informisao ministre o aktuelnim projektima iz sfere vodosnadbjevanja koji treba da se realiziraju u 2018. godini i koji su pozicionirani u budžetima Kantona Sarajevo i Općine Ilijaš. Pomenuti projekti su vodovod Vrutak, koji je u fazi završetka tenderske procedure, odnosno sklapanje ugovora sa izvođačem radova, potom projekat filter postrojenja na Sokolini gdje je u završnoj fazi idejni projekat i pripreme za raspisivanje tendera i projekat rekonstrukcije taložnice koji je u fazi izrade projektne dokumentacije.

senad hasanspahic belma zukicResorni ministar Senad Hasanspahić pružio je podršku u nastojanju Općine Ilijaš da rješava probleme vodosnadbjevanja na području cijele općine Ilijaš, te su dogovoreni naredni koraci u iznalaženju finansiranja budućih projekata.

Upriličen je obilazak novootvorenog rekonstruisanog filter postrojenja vode za piće na Karašnici, gdje su predstavnici JKP "Vodostan" ministrima prezentirali realizirani projekat.

filter postrojenje zajednicka fotografijaOpćina Ilijaš i JKP “Vodostan” ranije su zajedničkim nastojanjima pokušavali pronaći način za obnovu filterskog postrojenja. Operativnim planom općinskog načenika za 2017. godinu planirana je realizacija projekta rekonstrukcije filter postrojenja na Karašnici. Konstrukcija
finansiranja zaokružena je iz Budžeta Općine Ilijaš sa 405.000 KM i Kantona Sarajevo, putem Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS sa 500.000 KM, kao i dijelom iz sredstava JKP “Vodostan”. Od idejnog projektnog rješenja do konačnog cilja, odnosno izgradnje filter postrojenja, prošlo je samo godinu dana.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas316
mod_vvisit_counterJuče1998
mod_vvisit_counterOva sedmica2314
mod_vvisit_counterOvaj mjesec50314