Home Vijesti Dodijeljeni ugovori o finansiranju sportskih i kulturnih udruženja iz Budžeta Općine Ilijaš
Dodijeljeni ugovori o finansiranju sportskih i kulturnih udruženja iz Budžeta Općine Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 14 Ožu 2018 08:12

ugovori1Potpisivanje Ugovora sportskih i kulturnih udruženja koja se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš za 2018. godinu održano je u utorak u sali Općinskog vijeća Ilijaš.

Ove godine Budžetom Općine Ilijaš planirala su ukupna sredstva u iznosu od 155.000,00 KM za finansiranje sportskih udruženja te 24.000,00 KM za finansiranje kulturnih udruženja.

Na početku se prisutnima obratila pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić kazavši da sredstva koja se izdvajaju  za rad sportskih i kulturnih udruženja predstavljaju određenu vrstu finansijske sigurnosti, ali da se svakako izdvajanja za kulturna udruženja trebaju povećati čemu se i nada u toku 2018. godine.

ugovori2Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić čestitao je predstavnicima sportskih i kulturnih udruženja na njihovom radu i rezultatima koji su evidentni. Uvažavajući prijedlog Komisije za sport i kulturu Općinski načelnik je donio konačnu Odluku o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim i kulturnim udruženjima, koji je čestitao udruženjima na uspješno prođenom procesu apliciranja ali i na rezultatima koje su ostvarili u prošloj godini, te dodao:

Pozitivne trendove u radu treba finansirati i tražiti dodatne izvore sredstava, a ovo daje stabilnost u radu. Ovo su redovna sredstva, a tokom godine kroz specifične aplikacije nađemo načina da se važni kulturni i sportski događaji i projekti dodatno finansiraju, kazao je načelnik Fazlić poželjevši svima puno sreće u radu u 2018. godini.

Predsjednik Upravnog odbora NK Ilijaš Amar Dovadžija naglasio je da sredstva pomažu nesmetanom odvijanju redovnih aktivnosti, ali da svi članovi Uprave NK Ilijaš imaju obavezu osigurati određena finansijska sredstva za klub, bilo osiguranjem projekata, obezbjeđivanjem sponzorstava ili prodajom godišnjih karata za utakmice.
Predsjednik HKD Napredak Ilijaš Iljko Barić izrazio je želju za većom saradnjom i unapređenjem saradnje i aktivnosti kulturnih i sportskih udruženja.

ugovori3Nadam se da će biti prilika za saradnjom kad udruženja dobiju prostorije i pozivam da unaprijedimo aktivnosti. HKD Napredak uzeo je u obavezu njeghovanje kulturne i povijesne baštine a posebno mislim na njegovanje i istraživanje Starog grada Dubrovnika, nekropolu Kopošići i drugih neotkrivenih nekropola i koje bismo trebali iskoristiti i u smislu turističke ponude i u smislu njegovanja historijske baštine, kazao je Barić.

Predsjednica Udruženja žena „San“ Ljubina Amira Tabaković kazala je da redovna finasijska podrška udruženju osigurava stabilnost u redovnim aktivnostima, a u narednom periodu obilježit će Uskrs u Udruženju i više raditi na izradi tradicionalnih ručnih radova.

Izvor: radioilijas.ba

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas945
mod_vvisit_counterJuče1595
mod_vvisit_counterOva sedmica11272
mod_vvisit_counterOvaj mjesec44891