Brojni sadržaji za djecu u okviru Manifestacije "ILIJAŠKI DANI" 2021.

U okviru Manifestacije “ILIJAŠKI DANI” 2021. tokom vikenda održani su brojni kreativno-zabavni sadržaji za najmlađe stanovnike općine Ilijaš.

mravko travko

Likovna radionica za najmlađe sa akademskom slikaricom Safijom Beširević održana je 3. jula 2021. godine i na Trgu Alija Izetbegović u Ilijašu u sklopu ovogodišnjeg programa Manifestacije „Ilijaški dani“. Slikarica Safa je uputila čestitku u povodu 20. jubilarne manifestacije kulture, zabave i sporta “Ilijaški dani” 2021.

„Ove godine su to pravi umjetnički, sportski i kulturni doživljaji u našem gradu. Posebno mi je lijep ovaj događaj, radionica za djecu. Oko 30 aktivnih čitalaca Gradske biblioteke Ilijaš je uzelo učešće, ali i djeca koja su bila informisana o ovom događaju. Uglavnom, nismo nijedno dijete vratili i uskratili učešće. Ovim aktivnostima želimo kod djece razvijati ljubav prema čitanju, slikanju, da budu inventivni, da busu svoji u umjetničkom doživljaju.Oni su posebni. Došli su i donijeli posebnu radost. Druže se i smiju. Ovo je jedna od najljepših radionica do sada. Socijalizacija je čudo. Mi smo po prirodi društvena bića, ne možemo jedni bez drugih. Moramo biti dobri i da uvijek budemo dijete. Veliki slikar Pablo Picaso je govorio da je pet godina na akademiji učio da crta realno, a čitav život da crta kao dijete. Moja poruka za danas bi bila: „Kad porastem biću dijete“. Naša bibliotekarka Jasmina Masnopita je danas sa nama i radimo zajedno. Ovo je jedna u nizu mnogobrojnih radionica. Nadam se da ćemo češće imati ove radionice“, kazala je slikarica Safija.

likovna radionica

Po završetku radionice, za mališane su obezbjeđene diplome i osvježenje.

Na radost roditelja i najmlađih u našem gradu održana je još jedna zabava, koncert i predstava za djecu Mravko Travko na Trgu Alija Izetbegović sa početkom u 18:00 sati. Mališani u pratnji roditelja su uživali u vrhunskoj zabavi koju su izveli Latif , Mravko Travko i Mravka Plavka. Bilo je to pjesmom, plesom, pričom i veseljem ispunjenih 60 minuta, a sa druženja su dječica ponijela  poruke koje će pamtiti cijeli život o važnosti ljubavi, roditelja, drugarstva, plemenitih osobina.

Svoje oduševljenje ponovnim susretom sa mališanima nije krio ni Latif Moćević.

"Zaista je lijepo, mi smo pred samu pandemiju održali jedan lijep koncert, ali je danas osjećaj poseban. Nadam se da je ovo početak nečeg lijepog, što se nadam neće prekidati. Sretan sam što su djeca tako lijepo reagovala.Ovo je jedna zdrava zabava, cilj svake pjesme je da djeca nešto nauče, kada odu sa koncerta da ponesu u srcima ono što je za njih zaista vrijedno. Čestitam organizatorima „Ilijaških dana“ na lijepim sadržajima i čast mi je što smo dio programa", navodi Moćević.

tekst5

Mrtavko Travko i ovaj je put poslao poruke ljubavi i prijateljstva svoj djeci Ilijaša i Bosne i Hercegovine, te kazao da sa radošću čekaju i nadaju se novim nastupima koji oplemenjuju.

U okviru manifestacije “Ilijaški dani ” u kino sali Ilijaš održan je i  maraton dječijh filmova.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba