Home Vijesti Svečano otvoren Biznis centar u Ilijašu
Svečano otvoren Biznis centar u Ilijašu PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 28 Velj 2018 22:00

bizniscentarotvorenjeOtvorenje Biznis centra upriličeno je danas u okviru obilježavanja Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH. Centar se nalazi u auli zgrade Kulturno-sportskog centra Ilijaš. Otvaranje i stavljanje u rad Biznis centra je sastavni dio strateškog projekta integralne strategije razvoja Općine Ilijaš.

Općinski načelnik Akif Fazlić prilikom obraćanja prisutnima je naglasio kako će Biznis centar poslovati u sastavu Jedinstvenog općinskog organa uprave – Općine Ilijaš, u nadležnosti Službe za privredu, finansije i investicije Općine Ilijaš.

„Osnovna uloga centra je unaprjeđenje saradnje s poslovnim sektorom, održavanje edukacija u saradnji s obrazovnim institucijama u cilju unaprjeđenja postojećeg stanja u oblasti usklađenosti obrazovnih smjerova i usmjerenja s potrebema lokalnog tržišta rada. Potom, podrška u privlačenju domaćih i inostranih investicija na područje općine Ilijaš, podrška unaprjeđenju domaće i međunarodne saradnje s drugim biznis centrima, razvojnim agencijama, institucijama, organizacijama i lokalnim zajednicama, te višim nivoima vlasti u cilju stvaranja povoljnijeg lokalnog poslovnog ambijenta. Pomoć centra u postupcima izrade općinskih promotivnih materijala, strateških dokumenata, pomoć u postupcima registracije poslovnih subjekata i radu “start up” biznisa“, rekao je Fazlić.

nacelnikbizniscentarBiznis centar mjesto je gdje će mnogobrojne ciljne grupe imati priliku ostvariti svoje ideje. Prvenestveno, to su mala i srednja preduzeća, populacija mladih ljudi, kao i svi građani općine Ilijaš. Pored navedenih aktivnosti koje će se vremenom uspostavljati unutar Biznis centra, potpisan je i Memorandum o razumijevanju i saradnji sa Finansijsko-informatičkom agencijom (FIA), kako bi ova agencija nudila svoje usluge unutar Centra.

Početkom marta u Biznis centru održat će se dvodnevna edukacija za privrednike i dio uposlenika Općine Ilijaš, a u centru je planirano i provođenje aktivnosti projekta YEP inkubator poslovnih ideja.

Izvor: radioilijas.ba

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu


Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas534
mod_vvisit_counterJuče1794
mod_vvisit_counterOva sedmica7666
mod_vvisit_counterOvaj mjesec24023