Home Vijesti Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš
Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 28 Velj 2018 20:33

svecana sjednica2Povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš. Program je započeo polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima ispred Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš, te svečanim defileom slobode učenika Perzijsko-bosanskog koledža, O.Š. Đulistan i djece iz vrtića Behar.

Svečana sjednica počela je intoniranjem državne himne, čestitkom povodom praznika i pozdravnim riječima predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš Mahira Devića.

svecanasjednicaov“Svjedoci ste da smo u proteklom periodu, od reintegracije do danas prošli mnoge faze, idemo sigurnim putem, napredak je itekako vidljiv. Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli tom napretku i koji su doprinijeli da općina Ilijaš bude prepoznatljiva u Kantonu Sarajevo i Federaciji. Nadam se da ćemo nastaviti koračati u sigurnu i prosperitetnu budućnost i da ćemo nizati rezultate kao i dosada“, rekao je Dević.

Općinski načelnik Akif Fazlić je u obraćanju detaljno rezimirao projekte iz prethodne godine i najavio planove za ovu.

“S punim dostojanstvom danas dočekujemo i obilježavamo Dan reintegracije Općine Ilijaš. Ovo je jedinstvena prilika da sumiramo sve što smo uradili u prethodnoj godini i kažemo kakvi su planovi za ovu godinu. Protekla godina je bila nastavka dinamičnog razvoja naše općine. Ilijaš se polako pozicionira kao prostor snažnog ekonomskog rasta i zapošljavanja, on dobija epitet industrijske općine. Posljednje statistike pokazuju da je općina Ilijaš ostvarila najveće stope rasta zaposlenosti u Kantonu Sarajevo. Pored industrije razvija se i građevinarstvo i trgovina, transport i poljoprivreda. Naši ključni prioriteti u 2017. godini bili su razvoj saobraćajne infrastrukture kao i vodosnadbijevanje.

svecana sjednica1Neki od najznačajnijih projekta u 2018. godini su izgradnja vodoopskrbnog sistema Vrutak, izgradnja fiskulturne sale u O.Š. “Hašim Spahić” Ilijaš, prva faza rekonstrukcije Doma u Podlugovima, nastavak rekonstrukcije regionalne ceste i dalja modernizacija saobraćajne infrastukture na cijelom području općine, rekonstrukcija trga ispred KSC-a, nastavak infrastuktualnog opremanja industrijskih zona i početak izgradnje reciklažnog dvorišta. Općina Ilijaš zaista je jedan od primjera dobre prakse. Primjer, kako se, korak po korak, hrabro, uporno i vrijedno gradi bolji život i sretnija budućnost. Na tom putu, značajnu ulogu, pored građana i građanki općine Ilijaš imali su i istaknuti pojedinci i kolektivi. Općinsko vijeće Ilijaš prepoznalo je njihov rad koji je doprinio razvoju i pozitivnom imidžu naše općine”, kazao je Fazlić.

Načelnik Akif Fazlić i Predsjedavajući OV-a Ilijaš Mahir Dević dodijeli su priznanja i plakete za izuzetan doprinos i rad pojedincima i kolektivima. Dobitnici ovogodišnjih priznanja su Jasmin Halebić, ministar finansija Kantona Sarajevo, Saudin Durmić, vijećnik u Općinskom Vijeću Ilijaš i menadžment JU Osnovne škole “Hašim Spahić” Ilijaš.

svecana sjednica3Dodijeljene su i zahvalnice predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo za podršku projektima na području općine Ilijaš, Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove za podršku razvoju katastra i zemljišno knjižne administracije u Općini Ilijaš, Ambasadi Japana, ITF-u i BH MAC-u za podršku projektima deminiranja na području općine Ilijaš i UNDP-u za uspješnu realizaciju projekta ”Jačanje uloge Mjesnih zajednica u BiH“ na području općine Ilijaš.

Pojedinačne zahvalnice dodijeljene su i koordinatorima projekta „Jačanje uloge Mjesnih zajednica u BiH“ iz općine Ilijaš i to Almiru Špiodiću, Mehmedu Smajloviću, Mehi Mešetoviću, Arminu Matorugi, Alenu Matorugi i Senadu Kovačeviću.

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu


Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas660
mod_vvisit_counterJuče1794
mod_vvisit_counterOva sedmica7792
mod_vvisit_counterOvaj mjesec24149