Home Vijesti Otvoreno moderno filter postrojenje vode za piće na Karašnici
Otvoreno moderno filter postrojenje vode za piće na Karašnici PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 28 Velj 2018 13:18
karasnicafilterpostrojenjeotvaranjeSvečano otvorenje rekonstruiranog filter postrojenja vode za piće upriličeno je na Karašnici u okviru obilježavanja Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH
 
Na početku se prisutnima obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević čestitavši svima zaslužnim za kapitalni projekat milionske investicije, na njegovog uspješnoj realizaciji, te poželjevši više ovakvih i sličnih projekata na području općine Ilijaš.
 
Općina Ilijaš i JKP “Vodostan” zajedničkim nastojanjima već određeni period pokušavali su pronaći način za obnovu filterskog postrojenja. Operativnim planom općinskog načenika za 2017. godinu planirana je realizacija projekta filterpostrojenjekarasnicarekonstrukcije filter postrojenja na Karašnici. Konstrukcija finansiranja zaokružena je iz Budžeta Općine Ilijaš sa 405.000 KM i Kantona Sarajevo, putem Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS sa 500.000 KM, kao i dijelom iz sredstava JKP “Vodostan”. Od idejnog projektnog rješenja do konačnog cilja, odnosno izgradnje filter postrojenja, prošlo je samo godinu dana.
 
"Naši sugrađani imaju dodatni razlog za slavlje, ovo je poklon i garancija da ćemo i u budućnosti piti vodu najboljeg kvaliteta. Ovo postrojenje kapaciteta 100 litara sekundnih ima zadatak da otkloni mutnoću i omogući da voda koja se isporučuje bude zdravstveno ispravno. Postrojenje je zamijenjeno koje je staro 50 godina i pretrpio je devastacije i oštećenja i u proteklom ratu. Projekat je trajao godinu dana i naši građani su u tom periodu imali redovno vodosnabdijevanje", kazala je direktorica JKP Vodostan Ilijaš Belma Zukić.
 
DanOpcine2018FilterSvecanaSjednica 005U sklopu svečanog otvorenja predstavnici certifikacijske kuće Bureau Veritas direktorici Zukić zvanično su uručili certifikat HACPP standarda.
 
U  narednom periodu će Općina Ilijaš i JKP Vodostan pokrenuti nove projekte na obnovi taložnice, utopljavanju i poboljšanju energijske efikasnosti na objektu “Karašnica” i obezbjeđenju novih količina vode za piće, te izgradnju filter postrojenja Sokolina.
 
"Kada rijeka Misoča danima mutna teče i mi je mutimo mi i tada imamo čistu i pitku vodu jer imamo ovaj sistem i naše je opredjeljenje da nastavitimo modernizaciju i ulaganje u nove i bolje sisteme jer imamo te kapacitete, da obezbjedimo ambijent i finansijska sredstva uz pomoć Vlade Kantona Sarajevo. Pravi lideri ovog projekta bile su pomoćnica za privredu i finansije Merima Osmanović i direktorica Vodostana Ilijaš i ja im zaista čestitam i želim da nastavimo ovim putem i novim projektima unapređenja vodosnabdijevanja i u budućnosti", rekao je načelnik Akif Fazlić. 
 
Prisutni su posjetili  objekat u kojem je smješteno filter postrojenje, gdje su načelnik Akif Fazlić i direktorica JKP “Vodostan” Belma Zukić pritiskom na taster pokrenuli filter u rad.
 
 
 
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu


Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas595
mod_vvisit_counterJuče1794
mod_vvisit_counterOva sedmica7727
mod_vvisit_counterOvaj mjesec24084