Općinski načelnik prisustvovao ispraćaju 25. generacije maturanata SŠC "Nedžad Ibrišimović"

Svečanim defileom i maturskom akademijom, koja je održana u petak 25. juna 2021. godine, školovanje u Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović“ završila je 25. generacija maturanata. Svečanom ispraćaju maturanata prisustvovao je i Općinski načlenik Akif Fazlić koji je istakao da su resursi Općine u punom kapacitetu na raspolaganju mladima koji žele nastaviti svoje školovanje ali i onima sa drugim opredjeljenjima.

matura

"Večeras smo svi ispunjeni radošću. Koristim priliku da čestitam maturantima koji su završili srednju školu, njihovim roditeljima na jednom velikom uspjehu, profesorima i menadžmentu ove škole. Općina Ilijaš kroz kontinuiran rad, kada je u pitanju obrazovanje i mladi ljudi, stoji u punom kapacitetu na raspolaganju. Resursi Općine Ilijaš trebaju biti usmjereni ka tome da ovi mladi ljudi imaju perspektivu i sve ono što im je potrebno za dalje školovanje ali i nekih drugih opredjeljenja koje budu imali. Tako ćemo i nastaviti. Želim vam puno uspjeha i sreće, da svoju mladost osjetite na najljepši način ali kao šansu i priliku“, kazao je načelnik Fazlić.

načelnik matura

Direktor SŠC “Nedžad Ibrišimović“ Amir Džafo poželio je maturantima puno sreće na svim životnim stazama koje su ispred njih te im se zahvalio što su bili jedna od sjajnih generacija koja je ovu školu učinili boljim mjestom za obrazovanje.

"Sretan sam što vidim naše maturante jer smo se rijetko viđali u zadnje dvije godine. Oni su na neku foru završili školu, jer je škola dolazila njima kući za razliku od prethodnih generacija. Imamo jednu sjajnu generaciju. Imali su specifično školovanje ali ih to nije omelo i ja im se zahvaljujem na tome. Naša škola je svakim danom sve bolja i bolja ali zahvaljujući ovim zaista sjajnim generacijama koje prolaze kroz našu školu. Siguran sam da će se za njih još čuti. Želim im da budu sretni, da zaborave sve one pogrešne stvari kojima smo ih učili, da budu građani svijeta, da rade ono što ih čini sretnim  i da žive u zemlji koja će ih tretirati kao resurs a ne kao problem“, kazao je direktor Džafo.

Ispraćeno je 137 maturanata i to prva generacija Informatičke gimnazije, Opće gimnazija sa izbornim područjima (jezičko i prirodno), Mašinski tehničari konstruktor na računaru te maturanti zanimanja trećeg stepena: operateri na CNC mašinama, zavarivači, autolimari i prodavači, frizeri i kozmetičari.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba