Home Vijesti Održana svečana dodjela stipendija za učenike i studente općine Ilijaš
Održana svečana dodjela stipendija za učenike i studente općine Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 28 Velj 2018 07:07

stipendije11111Tradicionalno, kao i svake godine, u sklopu programa obilježavanja Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH u kino sali JU Kulturno-sportskog centra Ilijaš upriličena je svečana dodjela stipendija za učenike i studente sa područja općine Ilijaš. Dodjeljeno je ukupno 241 ugovor o stipendiranju. Od toga za učenike 109 stipendija, za studente 127, te pet sportskih stipendija. Ove godine u budžetu Općine Ilijaš izdvojeno je 185.000 KM za stipendiranje učenika i studenata. Ovim projektom Općina Ilijaš nastavila je davati podršku za obrazovanje mladim ljudima i u 2018. godini.

Stipendiranje za učenike i studente traje devet mjeseci, studentska stipendija iznosi 100 KM, učenička 50 KM, a sportska 80 KM.

stipendije21111111„Tradicionalno svake godine organiziramo svečanu dodjelu stipendija našim stipendistima. Nastojimo da obezbjedimo fond za stipendiranje i ove godine je on respektabilan i najveći 185 hiljada KM. Nastojimo pomoći i obezbjediti materijalne uslove mladima za obrazovanje i školovanje, to je ono što Ilijašu i našoj državi treba i što donosi novu nadu, progres i zaista sam presretan što vidim punu salu onih koji su svojim trudom i znanjem zaslužili stipendije i priznanja“, kazao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Ugovore o stipendiranju dodijelili su predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Alen Hasković i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić. Najboljim i najvrijednijim učenicima koji postižu zapažene rezultate na kantonalnim i federalnim takmičenjima Općina Ilijaš dodjelila je i novčane nagrade.

Posebna čestitka upućena je studentima koji su u prethodnoj godini ostvarili prosjek ocjena preko devet. Jedna od njih je i studentica turskog jezika i književnosti sa prosjekom 10 Emina Mostić, koja je kazala: „Već šest godina sam stipendista Općine Ilijaš i to mi mnogo znači jer sebi mogu priuštiti neko studijsko putovanje ili nešto za što bi me bilo stid pitati roditelje koji finasiraju moj studij. Sada sam peta godina fakulteta, a u budućnosti razmišljam da apliciram za neki doktorski studij.“

stipedije333333U sklopu programa dodjeljene su nagrade mladim ilijaškim stvaraocima koji su se pokazali na polju literarnog stvaralaštva. Ranije je JU KSC i Radio Ilijaš objavio literarni natječaj na koji je prispjelo 36 radova, a najboljima iz kategorija proze i poezije nagrade su uručili direktor JU KSC i Radio Ilijaš Benis Fazlić i načelnik Akif Fazlić. Uz svesrdnu pomoć načelnika, koji je finansijski podržao ovaj projekat štampana je knjiga čiji su autori mladi ilijaški osnovci, pod nazivom „Tu, gdje rodih se“.

Svečanost su izvedbama kompozicija upotpunili Atif Krdžić, učenik šestog razreda Osnovne muzičke i baletske škole ''Novo Sarajevo'' - područno odjeljenje Ilijaš u klasi nastavnika Enesa Fazlića i Amar Abaz, učenik šestog razreda u klasi nastavnika Izudina Rahića.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu


Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas570
mod_vvisit_counterJuče1794
mod_vvisit_counterOva sedmica7702
mod_vvisit_counterOvaj mjesec24059