Home Vijesti Općina Ilijaš zvanično potvrdila prelazak na standard ISO 9001:2015
Općina Ilijaš zvanično potvrdila prelazak na standard ISO 9001:2015 PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 18 Pro 2017 14:56

isoOpćini Ilijaš je u ponedjeljak, 18. decembra 2017. godine, zvanično izdat certifikat i potvrđen prelazak na novi standard ISO 9001:2015.

Auditor certifikacijske kuće "Bureau Veritas" prof. Halil Gutošić održao je uvodni sastanak sa načelnikom i pomoćnicima svih općinskih službi, a potom je obišao sve službe kako bi utvrdio da li je sistem usklađen sa zahtjevima najnovijeg međunarodnog standarda.

"Danas sam provjerio usklađenost ranije uspostavljenog sistema sa zahtjevom novog standarda. Prema onome što sam provjerio, radeći metodom slučajnog uzorka, nema nikakve neusklađenosti. Zapisao sam dvije manje opservacije, koje u pojedinačnom smislu ne znače ništa, ali kada bi se ponavljale ne bi bilo uredu.
Uposlenici sa kojima sam razgovarao bili su jako susretljivi. Vidio sam da neki rješavaju zahtjeve isti dan, vidio sam i manja kašnjenja, ali u svakom slučaju čini mi se da je napravljeno značajno poboljšanje u odnosu na prošli audit i na prošli sistem", rekao je Gutošić.

Na završnom sastanku načelnik i pomoćnici su se usaglasili o nalazima koje je auditor ustanovio, te je i zvanično potvrđen prelazak na novi standard međunarodne kvalitete ISO 9001:2015.

U budućnosti postoji mogućnost poboljšanja u zaštiti elektronskih podataka, također trebali bi se skratiti rokovi u rješavanju predmeta koji se odnose na legalizaciju.

Za razliku od ranijeg standarda koji je bio isključivo orijentisan na korisnike usluga, novi je orijentisan na intersne strane, što znači da vodi računa o uposlenim, građanima i cjelokupnoj društvenoj zajednici.

"Novi standard se ne fokusira samo na menadžment, nego na liderstvo. Ne može se staviti znak jednakosti između liderstva i menadžmenta. Lider je onaj koji vodi, koji ima nove ideje, koga ljudi slijede. Menadžer se može obučiti, dok lider ne može biti svako od nas", naglasio je Gutošić.

Novi standard ostavio je više slobode u organizaciji i kako će se ona definisati prema svojim potrebama i mogućnostima.

Politika kvalitete Općine usklađena je sa novim standardom, kao i Poslovnik kvaliteta, a radilo se i usklađivanje ostale dokumentacije. Svi interni auditori u Općini Ilijaš ranije su uspješno položili ispite i dobili certifikate.

Općina Ilijaš je do sada primjenjivala ISO 9001:2008, a prelaskom na novi standard teži se unaprjeđenju rada organa uprave i njegovom poboljšanju u cilju pružanja što kvalitetnije usluge građanima.

Pripremila: Nermina Avdukić 

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Javni poziv
 
 
 Prijavni obrazac
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1150
mod_vvisit_counterJuče1604
mod_vvisit_counterOva sedmica1150
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28158