Home Vijesti Potpisani ugovori o poticajima za privrednike na području općine Ilijaš
Potpisani ugovori o poticajima za privrednike na području općine Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 18 Pro 2017 12:13
potpisivanje ugovora z privrednike1U kabinetu općinskog načelnika upriličeno je potpisivanje pojedinačnih ugovora o poticajima za izgradnju proizvodnih kapaciteta na području općine Ilijaš.
Ugovore je potpisao načelnik Akif Fazlić i predstavnici firmi Cloudit d.o.o., Sarajevo i Limsar d.o.o., Vogošća. Poticaj za firmu Cloudit izosi 137.774,10 KM, a za Limsar 57.157,95 KM i odosi se na refundaciju troškova, sufinansiranje rente i troškove uređenja građevinskog zemljišta. Ova vrsta projekta dizajnirana je zajedno sa Općinom Vogošća. 
 
"Cijenimo da je ovo bitan segmenat u podršci našim privrednicima. Omogućavamo im da što prije dođu do dozvola i pokrenu izgradnju proizvodnih hala, a sve u cilju otvaranje novih radnih mjesta. Ove dvije firme su prve koje su ispunile uslove i za njih je obezbjeđeno cca. 195.000,00 KM. Nadam se da ćemo na proljeće vidjeti rezultate na terenu kroz izgradnju industrijskih hala koje će izgraditi ove dvije firme", kazao je Akif Fazlić, načelnik Općine Ilijaš. 
 
potpisivanje ugovora za privrednike2Firma Cloudit ranije je kupila zemljište i počinje gradnju modernog arhivskog objekta sa pogonom za preradu i proizvodnju sirovine za reciklirani papir. Potpisali su ugovor o subvenciji dijela rente i uređenja građevinskog zemljišta.
 
"U investicionom projektu koji je velikog budžeta svaka vrsta pomoći od lokalne samouprave je dobrodošla. Ovo može biti primjer kako se na lokalnom nivou može uraditi dosta pozitivnih stvari", rekao je Admir Kulić, izvršni direktor za IT u kompaniji Cloudit. 
 
"Trudit ćemo se da otvaranje naše firme znači i nova radna mjesta za lokalno stanovništvo i radimo na tome da proširimo naša postrojenja i djelatnost", kazala je Azra Softić, zamjenica direktora firme Limsar, te dodala kako su se odlučili za kupovinu zemljišta i otvaranje proizvodnog objekta zbog povoljnije poslovne klime. 
 
Pripremila: Nermina Avdukić
 
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Javni poziv
 
 
 Prijavni obrazac
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1166
mod_vvisit_counterJuče1604
mod_vvisit_counterOva sedmica1166
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28174