Home Vijesti KUD “Ilijaš” upriličilo izvanredan završni koncert
KUD “Ilijaš” upriličilo izvanredan završni koncert PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 18 Pro 2017 12:04
kud1Ljubitelji narodnih igara i pjesme, tradicije, folklora i sevdalinke, sinoć su u kino sali KSC-a Ilijaš, imali priliku uživati  na Tradicionalnom završnom koncertu koji je upriličilo Udruženje KUD „Ilijaš“.
 
Članovi KUD-a „Ilijaš“ kao i gosti, svojim performansima pokazali su da svaki pojedinac ima veliku ulogu u očuvanju kulturnog i folklornog naslijeđa naše domovine. Na samom početku posjetiocima se obratila predsjednica Udruženja KUD „Ilijaš“ Berina Burić. Dodijeljene su i zahvalnice pojedincima koji su svojim radom i trudom učinili da folklor i narodna tradicija na području općine Ilijaš, ne padnu u zaborav.
 
„Mnogo smo sretni što smo imali priliku da na ovakav način upriličimo naš završni koncert. Nastupile su sve sekcije koje djeluju u okviru KUD „Ilijaš“. Ranije je to bilo bazirano uglavnom na folklornu sekciju i ansable koji djeluju pri istom. Međutim, večeras je bilo iznenađenje za posjetioce, i nastup Tamburaškog orkestra Osnovne muzičke škole Novo Sarajevo (odjeljenje iz Ilijaša) koji su zadnja dva mjeseca radili sa nama. Večeras su svirali etnomuzikologiju i posebno smo sretni što smo to večeras kud2prezentovali. Također, izvedene su koreografije naroda BiH, sa naglaskom na Bošnjačke igre. Izvedeno je nekoliko i sevdalinki. Iskoristila bih priliku da poželim sretnu Novu godinu svim simpatizerima KUD-a „Ilijaš, našim prijateljima i građanima općine Ilijaš“, kazala je predsjednica Burić.
 
Sanja Zagorac-Jozić pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš,  uputila je riječi hvale Udruženju KUD „Ilijaš, kao i ostalim kulturnim udruženjima s područja općine Ilijaš.
 
„S radošću se odazivam na svaki poziv naših kulturnih udruženja na području općine Ilijaš. Večeras je to Tradicionalni kocert KUD-a „Ilijaš“ koji se svake godine održava pred novogodišnje praznike. Ilijaš je mala sredina ali smo ponosni na to da se u nekoliko dana održavaju veliki koncerti. Imali smo prethodno Veče duhovne muzike u organizaciji BZK „Preporod“ Ilijaš, kud3večeras koncert KUD-a Ilijaš,  HKD „Napredak“ noć poslije ovog koncerta i 28.12.2017. godine Muzička škola Ilijaš upriličit će veliki Novogodišnji koncert. Zaista sam ponosna što općina Ilijaš ima takve mlade ljude koji svoje slobodno vrijeme troše na ovakve pozitivne stvari. Čestitam prije svega Upravi KUD „Ilijaš“ na čelu sa predsjednicom Burić , u ime Općine Ilijaš i načelnika Akifa Fazlića koji je večeras tu, i u svoje lično ime. Zahvaljujem se svim učesnicima koji su nam pripremili ovaj bogati program“, kazala je Zagrac-Jozić.
 
Sa radošću očekivani koncert Udruženja KUD „Ilijaš“  bio je prilika da se predstave  sve sekcije koje rade i djeluju u Udruženju. Gosti su  uživali  u izvedbama dječije, izvođačke i sekcije Mladih veterana. Svojim nastupom, koncert su uveličali i prijatelji iz Tamburaškog okestra Osnove muzičke kud4škole Novo Sarajevo podružnica Ilijaš, na čelu sa svojim mentorom i dirigentom gosp. Fehimom Hajdarevićem te u izvedbama Sumeje Zukić.
 
Ovu noć posebno su uljepšali članovi ansambla „Kolo bosansko“ koji su došli iz Sarajeva .
 
„Folklor je dio kulture i tradicije svakog naroda kroz koji možemo saznati ko smo i gdje pripadamo. Folklorne vrijednosti trebaju ući u djela neprolazne vrijednosti, u opću riznicu nacionalne kulture i umjetničke baštine te da na taj način spoznamo sebe i svoje kulturno naslijeđe“, poručili su vrijedni članovi Udruženja KUD „Ilijaš“.
 
Izvor: www.radioilijas.ba
 
 
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Javni poziv
 
 
 Prijavni obrazac
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1168
mod_vvisit_counterJuče1604
mod_vvisit_counterOva sedmica1168
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28176