Home Vijesti Općina Ilijaš na Sajmu privrede i poljoprivrede u Skenderiji
Općina Ilijaš na Sajmu privrede i poljoprivrede u Skenderiji PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 15 Pro 2017 10:08

SajamPrivredeSkenderijaU sarajevskom Centru Skenderija od 14. do 16. decembra 2017. godine održava se Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje 2017, koji je okupio 212 izlagača iz cijele BiH.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio je štand Općine Ilijaš, te izlagače i privrednike sa područja općine Ilijaš.

Za potrebe svojih proizvođača Općina Ilijaš zakupila je prosotor u Skenderiji, tako da izlagači besplatno izlažu proizvode.

Općinu Ilijaš na sajamu predstavlja sedam izlagača:

Halilović d.o.o., firma koja se bavi organskom proizvodnjom ljekovitog i aromatičnog bilja, čajeva, eteričnih ulja, dekorativnih predmeta sačinjenih od ljekovitog i aromatičnog bilja; Ezio inox d.o.o., firma za proizvodnju inox posuda za skladištenje tekućih namirnica; Arhaz d.o.o., proizvodnja i prerada voća; Domaća radinost "Mnogo dobro", proizvodnja krema i sapuna; "FH Princess Trade" d.o.o., proizvodnja, prerada, konzerviranje voća i povrća; Domaća radinost "Kovač", proizvodnja kožne galanterije (kaiševi, torbe, novčanici, futrole za mobitele i tablete) i Udruženje žena "Zlatne ruke", koje na sajmu izlažu ručne radove.

"Općina izdvaja sredstva za poticaje poljoprivrednim proizvođačim, a ovaj angažman je još jedan doprinos tome. Prilika je ovo da se građani Sarajeva upoznaju sa poljoprivrednim proizvodima sa područja naše općine. Sarajevo je veliki potrošački centar tako da poljoprivredni proizvođači imaju priliku da lako plasiraju svoje proizvode", kazala je Merima Osmanović, pomoćnica načelnika za privredu i finansije.

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo privrede KS, a partneri Poljoprivredno-prehrambeni i Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Sajam se održava pod motom “Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“ i prilika je da se na jednom mjestu predstavi više segmenata privredne djelatnosti te da posjetioci vide šta je to što nudi privreda BiH.

U okviru stručno-edukativnog programa sajma bit će govora o tradicionalnoj hrani i turizmu, s posebnim osvrtom na proizvodnju sireva i valorizaciju tipičnih bh. proizvoda. Također, bit će govora o uslovima, obavezama i perspektivama izvoza namirnica životinjskog porijekla iz BiH.

Više inovativnih sadržaja u okviru sajamske manifestacije predstavit će preduzetnički i edukativni centar Networks, a među njima su nove tehnologije (3D printeri) i robotika. Posebna pažnja bit će posvećena razvoju malih preduzetničkih kompanija i IT-a.

Ulaz na sajam je besplatan.

Pripremila: Nermina Avdukić

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Javni poziv
 
 
 Prijavni obrazac
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1152
mod_vvisit_counterJuče1604
mod_vvisit_counterOva sedmica1152
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28160