Home Vijesti Općina Ilijaš uvodi standard ISO 9001:2015
Općina Ilijaš uvodi standard ISO 9001:2015 PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 21 Stu 2017 11:47
DodjelaCertifikataISO 016Općina Ilijaš je proteklih mjeseci intenzivno radila na prelasku na novi standard međunarodne kvalitete ISO 9001:2015. Održane su radionice sa članovima Tima za kvalitet Općine Ilijaš, kojim su rukovodili ovlašteni auditor Cetifikacijske kuće "Bureau Veritas“ Nijaz Alispahić i menadžerica za kvalitet u Općini Ilijaš Muvedeta Fazlić. Također interni auditori su pristupili polaganju ispita koji si uspješno položili, te tim povodom danas je upriličena i svečana dodjela certifikata.
 
Nijaz Alispahić , auditor Certifikacijske kuće "Bureau Veritas“ je naglasio da je Općina Ilijaš jedna od prvih općina u Bosni i Hercegovini koja se pripremila za certifikaciju na novi standar. "Zahvaljujući naporima Općinskog načelnika i njegovoj viziji da stvori ambijent za život, rast i razvoj u skladu sa najvišim svjetskim standardima g. Akif Fazlić je donio odluku da se poslovni sistem uskladi sa zahtjevima najviših svjetskih standarda. Ovo je peto izdanje međunarodnog standarda koji obuhvata sve poslovne procese na način da se smanje svi mogući rizici i da se radi u skladu sa zakonom i najvećim svjetskim standardima. Ovdje sam bio u ulozi konsultanta koji je pripremao administraciju i sve poslovne procese usklađivao sa zahtjevima međunarodnog standarda, uključujući novu dokumentaciju i pripremu internih auditora, polaganje ispita za interne auditore i danas možemo reći da su DodjelaCertifikataISO 002spremni za eksterni audit koji će se zvanično utvrditi da je Općina Ilijaš uskladila svoj sistem sa najvećim međunarodnim standardima iz ove oblasti", rekao je g. Alispahić.
 
Politika kvalitete Općine usklađena je sa novim standardom, kao i Poslovnik kvaliteta, a pristupilo se i usklađivanje ostale dokumentacije
 
Muvedeta Fazlić, vodeći interni auditor u Općini Ilijaš je naglasila da su auditori uradili veliki dio posla, te dodala: "Završili smo jedan dio pripreme za uvođenje ISO standarda 9001:2015.  Na samom početku imali smo tim koji je sadržavao veći broj uposlenika koji se upoznao sa ovim sistemom, održali smo niz radionica, pripremili smo sve za donošenje Poslovnika kvaliteta kojeg je Općinski načelnik prihvatio i potpisao. Nakon toga smo krenuli na obuku internih auditora koji su također prošli niz vježbi i sastanaka na kojem smo se pripremali za ispit. Ispit smo svi položili i danas je prilika da dobijemo certifikate kao interni auditori. Nakon položenog ispita proveli smo interni audit, uradili smo ustvari auditiranje "nas nad nama" gdje smo na jedan novi način auditirali sve službe i važne procese u tim službama".
 
Općina Ilijaš je do sada primjenjivala ISO 9001:2008, a prelaskom na novi standard teži se unaprjeđenju rada organa uprave, njegovom poboljšanju, a u cilju pružanja što kvalitetnije usluge građanima. 
Općinski načelnik Akif Fazlić zahvalio se g. Nijazu Alispahiću i Cetifikacijskoj kući "Bureau Veritas“ koji su vodili sve procese sa internim auditorima Općina Ilijaš, te izrazio zadovoljstvo današnjim uručivanjem certifikata. 
DodjelaCertifikataISO 009"Mi u svom opredjeljenju nastojim da gradimo imidž općine onakav kakav treba da bude prema zahtjevima građane koje imamo te u tom smislu provodi se niz aktivnosti. Jedna od aktivnosti jeste i uvođenje ovog petog ciklusa sistema kvaliteta, ISO standard 9001:2015. Novombar je mjesec kvaliteta i to je koincidiralo da danas imamo jedan lijep trenutak, kada je grupa uposlenika općine Ilijaš, koje inače vode procese u općini položili ispit za interne auditore i oni će danas dobiti certifikate. Time će dobiti još jednu dodatnu obavezu unaprjeđenja svih procedura koje mi provodimo, a to sve treba da rezultira povećanim imidžom i transparentnošću i svemu onom što jedna efikasna administracija opredjeljenja ka uspjehu treba da pruža", rekao je Općinski načelnik Akif Fazlić.
 
Internim auditorima ćijim aktivnim radom i zalaganjem je usklađen sistem sa zahtjevima najnovijeg međunarodnog standarda ISO 9001:2015 Općinski načelnik Akif Fazlić i Nijaz Alispahić uručili su certifikate.
U narednih mjesec dana da Certifikacijska kuća "Bureau Veritas“ zvanično će potvrditi prelazak Općine Ilijaš na novi standard ISO 9001:2015 i izdati certifikat.
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas356
mod_vvisit_counterJuče2103
mod_vvisit_counterOva sedmica10969
mod_vvisit_counterOvaj mjesec45605