Home Vijesti Pregled postignutog napretka mjesnih zajednica uključenih u projekat "Jačanje uloge MZ u BiH"
Pregled postignutog napretka mjesnih zajednica uključenih u projekat "Jačanje uloge MZ u BiH" PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 08 Stu 2017 12:37
sastanakhol1Općinski načelnik Akif Fazlić pristvovao je jučerašnjem sastanku koji je održan u hotelu "Holiday" u Sarajevo na temu: Srednjoročni pregled ostvarenih rezultata projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini", u koji je Općina Ilijaš i šest mjesnih zajednica sa područja Općine Ilijaš aktivno uključena. Na samom početku sastanka prisutnim se obratila gđa. Barbara Dätwyler Schauer u ime Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini, gđa. Marie Bergström u ime Ambasade Švedske u BiH i gdin. Sukhrob Khosmukhamedov ispred UNDP-a BiH, koji su govorili o značaju i vrijednostima ovog projekta. 
Sastanku su prisustvovali članovi Projektnog odbora, predstavnici ministarstava, Saveza općina i gradova FBiH koji su partneri u projektu, načelnici općina, koordinatori projekta ispred Jedinica lokalne samouprave, predstavnici mjesnih zajednica i organizacija civilnog društva.  
Voditeljica projekta ispred UNDP-a Majda Ganibegović prisutnim je prezentirala do sada realizovane aktivnosti i ostvarene rezultate projekta, a potom su prisutni imali priliku čuti iskustva u realizaciji po jednog projekta u sastanakhol2Općini Pale, Nevesinje i Sanski Most. 
Kroz rad u grupe prisutni su imali priliku uzeti aktivno učešće na sastanku i razgovarati o ostvarenim rezultatima, izazovima, mogućim sistemskim promjenama i unaprjeđenju aktuelnih projektnih procesa. 
"Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM koji implementira UNDP BiH u partnerstvu sa domaćim vlastima. Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana BiH u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti lokalnih vlasti i poboljšanju infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica. 
 
Kada je u pitanju Općina Ilijaš, u sklopu ovog projekta do sada su implementirane brojne aktivnosti: izvršene su edukacije upravljačkih struktura mjesnih zajednica o pisanju projektnih prijedloga, informacionih tehnologija, te socijalne inkluzije, organizovani otvoreni sastanci i dijalozi rukovodstva Općine sa građanima, sa vijećnicima Općinskog vijeća Ilijaš, izgrađena dva dječija parka u Misoči i Ilijaš-gradu, opremljena multimedijalna sala u MZ Mrakovo, a u toku je i rekonstrukcija sportskog terena u MZ Srednjem, ograđivanje i asfaltiranje plohe oko Društvenog doma u Podlugovima te ugradnja i nabavka tri autobuske nadstrešnice u MZ Stari Ilijaš. 
U ove projekte je uloženo cca. 160.000,00 KM koji su zajednički sufinansirali Općina Ilijaš i UNDP. 
U projekat su također uključene i četiri nevladne organizacije sa područja Općine Ilijaš koje će imati priliku provesti svoje aktivnosti u vrijednosti od 9.700,00 KM.  
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Javni poziv
 
 
 Prijavni obrazac
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1149
mod_vvisit_counterJuče1604
mod_vvisit_counterOva sedmica1149
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28157