Home Vijesti U Općini Ilijaš izgrađena dva nova dječija parka
U Općini Ilijaš izgrađena dva nova dječija parka PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 08 Stu 2017 08:52
djecijiparkilijasMališani sa područja Općine Ilijaš će uskoro moći provoditi vrijeme u igri i zabavi na dva potpuno novoizgrađena dječija parka. 
Naime, Općina Ilijaš jedna je od 24 Općine sa područja Bosne i Hercegovine, koja je uključena u projekat "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH". U projektu učestvuje šest mjesnih zajednica sa područja Općine Ilijaš.
Radi se o projektu koji je iniciran i finansiran od strana Vlade Švicarske i Švedske, a sprovodi ga Razvojni program ujedinjenih nacija u BiH zajedno sa domaćim vlastima. 
Jedan od ciljeva Projekta je demokratsko učešće građana i s tim u vezi svaka od ovih 6 mjesnih zajednica krajem prošle godine je organizovala Forume građana na temu "Šta nedostaje Vašoj mjesnoj zajednici?", na kojem su građani direktno imali priliku da iskažu želju koje bi to projekte željeli realizovati i uključiti u Budžet Općine Ilijaš za 2017. godinu. Građani mjense zajednice Misoča i Ilijaš-grad kao prioritetan projekat izabralii su izgradnju dječijih parkova. 
djecijiparkilijas2Nakon niz provedenih aktivnosti ovih dana završava se izgradnja dva dječija parka u mjesnoj zajednici Misoča i Ilijaš grad. 
Vrijednost izgradnje dječijeg parka u Ilijašu je 30.017,00 KM, a u mjesnoj zajednici Misoča 26.293,00 KM. Projekat su zajednički sufinansirali Općina Ilijaš u iznosu od 22.110,00 KM, a UNDP u iznosu od 34.200,00 KM. 
Narednih dana očekuje se tehnički prijem radova i zvanično puštanje parkova na korištenje najmlađim sugrađanima Općine Ilijaš. 
Partner u Projektu MZ Ilijaš-grad je i Udruženje roditelja djece ometene u djecijiparkmisocapsiho-fizičkom razvoju "Budi mi drug", koje će kroz Projekat organizovati fizikalni tretman, angažman logopeda i hipo terapije za djecu, članove ovog udruženja. 
 
Općina Ilijaš obezbjeđenjem prostora za igru, rast i razvoj djece stvara uslove za zdravije odrastanje naših najmlađih, te apelujemo na sve korisnike ovog dječijeg parka da čuvaju i štite parkovski mobilijar i za buduće generacije. 
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu


Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1542
mod_vvisit_counterJuče1778
mod_vvisit_counterOva sedmica13910
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28503