Home Vijesti Za potrebe Udruženja "BUDI MI DRUG" Općina Ilijaš obezbijedila sredstva za kupovinu vozila
Za potrebe Udruženja "BUDI MI DRUG" Općina Ilijaš obezbijedila sredstva za kupovinu vozila PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 31 Lis 2017 14:19
13SjednicaOV 066Općinski načelnik Akif Fazlić, simboličnom predajom ključeva, predsjednici Udruženja roditelja ometenim u psiho-fizičkom razvoju "BUDI MI DRUG" Melihi Mešetović uručio je specijalizovano vozilo za djecu članove ovog Udruženja. 
Svečana predaja ključeva upriličena je u prisustvu Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Mahira Devića, Pomoćnice načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanje Zagorac – Jozić, djece, i roditelja Udruženja roditelja djece ometene u psiho-fizičkom razvoju "BUDI MI DRUG" Ilijaš. 
 
Riječ je o adaptiranom vozilu za osobe s invaliditetom za koje je Općina Ilijaš iz svog Budžeta izdvojila 25.000,00 KM. 
 
Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš, Mahir Dević Mahir čestitao je ovom Udruženju na dosadašnjem radu, te dodao: "Mi, ispred lokalne politike i zakonodavnog organa, u svakom slučaju pokušavamo uvijek da izađemo u susret ovakvim projektima i zaista nas raduje bilo koja vrsta inicijative koja dolazi od strane ovog udruženja. 
Sretni smo da iz dana u dan ovo Udruženje sve više napreduje i naravno danas je poseban i svečan dan. Jedno ovakvo vozilo je njima bilo zaista potrebno, kako za prijevoz djece koja trebaju da budu svakodnevno u centru, tako i za organizaciju izleta, eventualno godišnjih odmora, tako da je sigurno ova insvesticija 13SjednicaOV 064potpuno opravdana. I u narednom periodu ćemo se truditi da pomažemo rad ovog Udruženja. Redovan rad ovog Udruženje se finansira iz Budžeta, ali ovakve sistemske i dobro osmišljene projekte ćemo uvijek podržati. Imamo dobru saradnju škola sa područja Općine Ilijaš sa ovim Udruženjem, što ćemo i u budućnosti održavati, kako bi ovih naših 50-tak korisnika centra na svaki mogući način bili integrisani i u odgoj i obrazovanje kao i sva ostala djeca".
 
Udruženje roditelja djece ometene u psiho-fizičkom razvoju “BUDI MI DRUG”, osnovano je 2006.godine u svrhu pomoći djeci sa smetnjama u psiho-fizičkom razvoju. Udruženje dobrovoljno okuplja roditelje djece sa posebnim potrebama, stručne saradnike kao i druge zainteresovane osobe koje žele dati svoj doprinos u radu Udruženja. Udruženje broji 55 članova različitog uzrasta i različitog tjelesnog i mentalnog oštećenja od dvije do četrdeset godina starosti.
 
13SjednicaOV 026Predsjednica Udruženja Meliha Mešetović, je naglasila da je ove godine Udruženje iniciralo nabavku kombi vozila  i zahvalila se Općini Ilijaš koja je odobrila novčana sredstva za njegovu nabavku. 
"Vozilo će se koristiti kako za izlete tako i organizovanje odlazaka na more i za svakodnevne potrebe, odvoz i dovoz djece od kuće do udruženja i nazad.
Mi u sklopu našeg udruženja radimo kreativne radionice, imamo fizikalni tretman, na tretman hipoterapije odlazimo u Visoko, a trenutno smo uključeni u projekat "Jačanje uloge mjesne zajednice u BiH", koji sprovodi UNDP. 
Na tretman hipoterapije odlazimo dva puta sedmično, slavimo rođendane družimo se, igramo, organizujemo radionice kuhanja čitanja, pisanja. Još jednom želim da se zahvalim Općini Ilijaš, Općinskom načelniku što je prepoznao rad ovog Udruženja i  olakšao ovoj djeci njihov svakodnevni život", rekla je Meliha Mešetović.
 
Oduševljenje i sreću nabavljenim vozilom nisu krili roditelji i djeca, članovi Udruženja kojim će ovo vozilo uveliko olakšati svakodnevni dolazak u prostorije Udruženja. 
 
13SjednicaOV 038Dževada Čelik, majka dječaka s posebnim potrema istakla je da: "nama u Udruženju nabavka ovakvog vozila puno znači. Stanje u Udruženju se svakodnevno popravlja i jako smo zahvalni Općini Ilijaš. Ponosni smo na ovaj grad, na načelnika i sve ostale koji svakodnevno pomažu djeci s poteškoćama u razvoju. Ovoj djeci bi trebalo više usluga defektologa i psihologa da olakšaju i djeci i roditeljima. Mi roditelji smo 24h uključeni u rad sa ovom djecom i nama znači puno kad možemo negdje dovesti svoje dijete 8 sati. Oni se tako socijalizuju, druže, odlaze na izlete, imaju sportske i druge aktivnosti". 
 
U saradnji sa JU”Djeca Sarajeva” Udruženje je dobilo na korištenje bez naknade prostor od 100m2. Prostorije su bile potpuno devastirane, u izuzetno lošim sanitarno-higijenskim uslovima i nisu imale nikakvu funkciju.  Prostor je adaptirala Općina Ilijaš u toku 2014. godine, a sve u cilju integracije djece s posebnim potrebama u društvo. 
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu


Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas998
mod_vvisit_counterJuče1794
mod_vvisit_counterOva sedmica8130
mod_vvisit_counterOvaj mjesec24487