UREĐENJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU NOVOPLANIRANOG STAMBENO POSLOVNOG OBJEKTA

meliha1Danas je u kabinetu pomoćnice načelnika Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoliša održan sastanak sa predstavnicima KJKP "Toplane" d.o.o. Sarajevo, kojem su osim općinskog načelnika Akifa Fazlića i pomoćnice načelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša općine Ilijaš prisustvovali: rukovodilac Službe razvoja KJKP "Toplane" Sarajevo Siniša Jovanović i inženjeriri u Službi razvoja Toplana Sarajevo, Milada Šimić, Azra Glišić i Adnan Škulj, pomoćnik načelnika Službe za saobraćaj, stambeno komunalne poslove i građenje, direktor firme "Vizija" d.o.o. Visoko sa saradnikom,šef odsjeka za dozvole i šef odsijeka za urbanizam u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

Tema sastanka:
- dogovor oko izgradnje toplovoda za novoplanirane stambeno poslovne objekte na Banovcu,
- izdavanje saglasnosti Toplana za rušenje objekta Direkcije u Ilijašu i tekuća pitanja.Kao što smo ranije i upoznali javnost, na lokalitetu Banovac izdata je urbanistička saglasnost "Viziji" d.o.o. Visoko za izgradnju stambeno poslovne zgrade na lokalitetu Banovac kojim je planirana izgradnja garaže u suterenu, šest poslovnih prostora u prizemlju i 60 stambenih jedinica.Općinsko vijeće Ilijaš je donijelo Program uređenje lokaliteta Banovac u svrhu izgradnje predmetnog objekta, koja obaveza je općine Ilijaš da najduže do upotrebne dozvole izgradi glavne trase toplovodne mreže, vodovodne mreže i separatne kanalizacije,a priključni vodovi do objekta bi bila obaveza investitora.

Shodno tome, današnji sastanak sa predstavnicima KJKP " Toplane"održan je u cilju provođenja potrebnih aktivnosti za priključenje planiranog objekta na toplovodnu mrežu.
Usaglašeni su stavovi po pitanju trase toplovodne mreže, Toplane će izraditi projekat toplovodne mreže od raskrsnice ulica gdje su izgrađeni nove zgrade do poslovnog objekta Konzum, podnijeti tahtjev za izdavanje dokumentacije o građenju, a općina će budžetom za 2021 godinu planirati sredstva za izgradnju trase toplovoda do predmetnog objekta.
Obzirom da je u fazi izdavanje odobrenja za rušenje objekta Direkcije, zatražene su saglasnosti za infrastrukturnih preduzeća. Predstavnici Toplana su obećali ubrzati proceduru i izdati traženu saglasnost.


Definisan je i nastavak projekta izmještanja toplovodne mreže, koje su započete u ovoj godini, kojim radovima će se napustiti toplovodna mreža izgrađena ispod trga Alija Izetbegović, kao i drugi projekti i aktivnosti koji su od interesa za građane Ilijaša.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba