Home Vijesti Vandali ponovo haraju Dječijim igralištem u Ilijašu
Vandali ponovo haraju Dječijim igralištem u Ilijašu PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 02 Lis 2017 09:50
park1-300x225U Dječijem parku u centru Ilijaša  ponovo su demolirane ljuljačke i drugi rekviziti na jedinom dječijem igralištu u gradu. Polomljene klupe, poklopci od kanti za smeće, te polomljene drvene sprave, ljuljačke i oštećena  kućica i tobogani gdje su se djeca igrala, česta je slika iz ovog parka.
 
U nadležnim općinskim odjeljenjima ističu da ne mogu da stignu da urade popravke, koliko često vandali oštećuju stvari, te zbog poštivanja zakonskih procedura javnih nabavki, sanacija ovog parka neće biti moguća prije proljeća 2018. godine.  Roditelji ogorčeni tako sami popravljaju ljuljačke kako bi se djeca mogla igrati. Djeca razočarana odlaze kada vide da su njihove sprave za igranje uništene.
 
parkljulja-300x225Nadležni iz Općine Ilijaš su prepoznali potrebe djece, omladine, roditelja, te je prije dvije godine park u potpunosti opremljen najsavremenijim mobilijarom, a nedavno je urađena i zaštitna ograda oko parka te je u parku urađena i javna rasvjeta. No, ništa nije dovoljno da zaštiti dječiju oazu od nesavjesnih nasilnika.  Možda se kao  jedino rješenje nameće angažovanje noćnog čuvara ili postavljanje video nadzora, te veći angažman policije.
 
Pored odlične opremljenosti parka po najsavremenijim standardima koji podrazumijevaju: ljuljačke, ljuljačke sa baby sjedalicama, njihalice, klackalice, klupe i kante za smeće, park je okružen zelenim površinama, pijeskom i zaštitnim pločama, u neposrednoj blizini pjesačke zone, a udaljen od regionalne ceste te je predstavljao savršeno mjesto za dječiju zabavu. Igranje i druženje u parku sa vršnjacima je najbolji i najzdraviji način kvalitetno provedenog slobodnog vremena,  ali to vandalima nije bitno i na okrutan način svakodnevno uništavaju javna dobra i gradsku imovinu bez imalo savjesti.
 
Ukoliko se ova praksa nastavi, djeca u Ilijašu ostat će bez jedinog Dječijeg igrališta jer jednostavno nema smisla ulagati u popravke.
 
 
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas562
mod_vvisit_counterJuče1518
mod_vvisit_counterOva sedmica11285
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32793