Home Vijesti Realizacija projekata u mjesnim zajednicama uključenim u projekat "Jačanje uloge MZ u BiH"
Realizacija projekata u mjesnim zajednicama uključenim u projekat "Jačanje uloge MZ u BiH" PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 28 Ruj 2017 06:27
UNDPPRojekti 005Počela realizacija infrastrukturnih projekata u šest mjesnih zajednica sa područja Općine Ilijaš koje su uključene u Projekat "Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini. Projekti su predloženi od strane mjesnih zajednica, a koji su u skladu sa prioritetima definisanim na forumima građana u mjesnim zajednicama.
Građani MZ Srednje su kao prioritetan projekat definisali rekonstrukciju sportskog terena", a MZ Misoča izgradnju dječijeg igrališta. Trenutno se intenzivno izvode radovi na područjima ovih mjesnih zajednica. 
Također ovih dana dostavljen je set računarske opreme, smart tabla i set kancelarijskog namještaja u MZ Mrakovo, koja je aplicirala Projektom "Opremanje multimedijalnog centra IT opremom". 
 
UNDPPRojekti 008U sklopu ovog Projekta u MZ Stari Ilijaš planirano je postavljanje tri autobuske nadstrešnice, u MZ Ilijaš-grad izgradnja dječijeg parka, a u MZ Podlugovi ograđivanje i asfaltiranje višenamjenske plohe pored objekta Društvenog doma u Podlugovima.
 
Ukupna vrijednost radova je cca. 150.000,00 KM, a izvođač radova je firma "SELA" d.o.o. Sarajevo.
 
Pored infrastrukturnih projekata, projekat "Jačanje uloge mjesne zajednice u BiH" obuhvatio je projekte nevladinih organizacija, koje su u saradnji sa partnerskim mjesnim zajednicama kandidovale određene projekte prema UNDP-u. 
Udruženje "Iskoristi dan – Carpe diem" u partnerstvu sa Mjesnom zajednicom Mrakovo implementirat će projekat "Edukativne radionice u MZ Mrakovo",  Udruženje sporta i sportske rekreacije škola fudbala "Respect" u saradnji sa mjesnom zajednicom Srednje realizovat će projekat "Sportom za naše mjesne zajednice".  
Projekat "Learn for free" implementirat će BZK Preporod i mjesna zajednica Stari Ilijaš, a projekat "Podrška djeci i omladini ometenoj u psiho-fizičkom razvoju kroz program hipoterapije i motoričkih sposobnosti" implementirat UNDPPRojekti 015će Udruženje roditelja djece ometene u psiho-fizičkom razvoju "Budi mi drug" u saradnji sa Mjesnom zajednicom Ilijaš-grad.
 
Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica.
136 mjesnih zajednica i 24 jedinice lokalne samouprave širom zemlje učestvovat će u prvoj fazi projekta, čime će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života 300.000 ljudi širom zemlje.
 
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas576
mod_vvisit_counterJuče1366
mod_vvisit_counterOva sedmica8153
mod_vvisit_counterOvaj mjesec31289