Home Vijesti OPĆINA ILIJAŠ: održani pregovori u vezi nove lokacije Arhiva Notarske komore KS
OPĆINA ILIJAŠ: održani pregovori u vezi nove lokacije Arhiva Notarske komore KS PDF Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Srijeda, 13 Ruj 2017 10:50

U kabinetu Općinskog načelnika, održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva pravde i upave KS i Notarske komore FBiH. Pored načelnika Fazlića, sastanku su prisustvovali Ministar pravde i uprave KS Mario Nenadić, Sefedin Suljević iz Notarske komore KS, direktor JU KSC i Radio Ilijaš Benis Fazlić i Muvedeta Fazlić iz Službe za opću upravu Općine Ilijaš.

Na inicijativu Notarske komore FBiH,  Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo i predstavnici Općine Ilijaš, upriličili su ovaj stastanak kako bi počeli pregovori kojima bi se osigurao prostor za arhiviranje predmeta notara u KS.

„Nakon sastanka veoma smo zadovoljni zaključcima. Radi se o zakonskoj obavezi Notarske komore FBiH a u jednom dijelu tu odgovornost ima i Ministarstvo pravde i uprave KS da se osigura prostor za arhiviranje predmeta notara u KS. Radi se o dvije vrste predmeta i arhiva. altJedna je predmet onih notara koji su završili svoj radi iz različitih razloga a druga je arhiva notara koji još uvijek funkcionišu. Naišli smo na odličan menadžerski odgovor Načelnika općine Ilijaš koji je ponudio određene prostore javnih preduzeća u općini Ilijaš. Mislim da smo blizu dogovora oko preuređenja jednog prostora u JU KSC i Radio Ilijaš gdje je direktor ove ustanove predstavio mogućnosti i kapacitete. Ostaju još menadžerski i finansijski dogovori za koje očekujemo da neće biti u potpunosti tržišni jer se radi o Javnoj službi odnosno Javnom notarijatu i da ćemo doći do određenih dogovora, po mojoj procjeni već u narednih mjesec dana“, kazao je ministar Nenadić.

Ministar Nenadić je pozvao građane da aktivno prate rad Ministarstva pravde i uprave KS te da svojim sugestijama pomažu u ispunjavanju obaveza i ciljeva a i potreba građana, kako kaže Ministar, za koje možda u kancelarijama  u Sarajevu, uposlenici ne znaju.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas573
mod_vvisit_counterJuče1366
mod_vvisit_counterOva sedmica8150
mod_vvisit_counterOvaj mjesec31286