Home Vijesti Potpisani Ugovori za realizaciju projekata u pet MZ u Ilijašu
Potpisani Ugovori za realizaciju projekata u pet MZ u Ilijašu PDF Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 07 Ruj 2017 10:35

opcinaPotpisivanjem ugovora sa izvođačima danas je u Ilijašu ozvaničen početak realizacije pet konkretnih projekata u ilijaškim mjesnim zajednicama koje učestvuju u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“. Nakon završene tenderske procedure kao najpovoljniji ponuđač odabrana je firma ” SELA” d.o.o Sarajevo, koja će izvoditi radove u sljedećim mjesnim zajednicama: MZ Srednje (rehabilitacija sportskog poligona), MZ Stari Ilijaš (postavljanje autobusnih stajališta), MZ Misoča i MZ Ilijaš Grad (postavljanje dječijeg igrališta) i MZ Podlugovi (postavljanje multifunkcionalne plohe).

Ovi projekti su kandidirani na osnovu potreba građana iskazanih putem foruma građana koje su pomenute mjesne zajednice održale u prethodnom periodu. Sanja Zagorac- Jozić, pomoćnik načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica kazala je da se radi o vrlo značajnim projektima, kako za građane tako i za općinu Ilijaš.  Općina Ilijaš finansirat će projekte 30 % od ukupne vrijednosti.

„Ovaj projekat je u jednoj vrlo značajnoj fazi, jer će postati vidljiv za građane. Projekat traje već godinu dana i u tom vremenskom periodu su urađeni mnogi projekti, edukacije, jačanje kapaciteta Savjeta MZ. Došli smo do onog što će građani konkretno moći vidjeti na terenu. Pored prethodno navedenih pet projekata, realizirat će se i šesti projekat u MZ Mrakovo. Radi se o opremanju multimedijalne sale koji je već počeo sa realizacijom. Zaključen je ugovor od 165.000,00 KM. Realizacija kreće odmah danas“, kazala je Zagorac-Jozić.

Zahid Đozo, predstavik firme „SELA“ d.o.o. Sarajevo kazao je da je rok izvođenja radova  60 dana.

„Nadamo se da ćemo realizovati projekte u tom vremenskom periodu kao što je to bilo i sa prethodnim projektima“, kazao je Đozić.

Almir Špiodić, koordinator na projektu „Jačanje uloge mjesne zajednice“ u MZ Podlugovi  zahvalio se svima koji su podržali i finansirali navedene projekte, koji će konačno biti i realizirani, prvenstveno za dobrobit građana općine Ilijaš.

„Nakon niza aktivnosti koje smo imali od 2016. godine, kao koordinatori na ovim projektima, nakon što smo zadovoljili kriterije UNDP-a, da bismo učestvovali u ovom projektu, došli smo u fazu kada su na redu realizacije projekata. Iste su delegirali građani, kao najvažnije prioritete. Zahvaljujem se Općini Ilijaš koja nam je pružala podršku sve vrijeme“, kazao je Špiodić.

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica” predstavlja zajedničku inicijativu vlada Švicarske i Švedske, a realizira ga UNDP u BiH u partnerstvu s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom pravosuđa FBiH, Ministarstvom za upravu i lokalnu samoupravu RS, Vladom Brčko Distrikta i entitetskim savezima općina i gradova.”

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas562
mod_vvisit_counterJuče1518
mod_vvisit_counterOva sedmica11285
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32793