Home Vijesti Okončana prva komponenta projekta registracije nekretnina za K.O. Podgora I i II i Vogošća
Okončana prva komponenta projekta registracije nekretnina za K.O. Podgora I i II i Vogošća PDF Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 29 Kol 2017 11:11

katastarnepokretnostiU okviru realizacije Projekta registracije nekretnina za katastarske općine Podgora I, Podgora II i Vogošća uspješno je završena prva komponenta Projekta koja se odnosi na sistemsko usaglašavanje podataka katastra i Zemljišne knjige. Prijavni listovi nastali kao rezultat realizacije Projekta registracije nekretnina 28.08.2017. godine dostavljeni su na dalje postupanje nadležnom Općinskom sudu u Sarajevu u čijim službenim prostorijama je i izvršena zvanična primopredaja baze podataka nastale tokom provedbe Projekta.

Temeljem dostavljenih Prijavnih listova, a u skladu sa Zakonom o zemljišnim knjigama Federacije Bosne i Hercegovine nadležni Zemljišnoknjižni ured Općinskog suda u Sarajevu provodit će sljedeću fazu Projekta u kojoj će putem uspostave – zamjene Zemljišne knjige svim zainteresovanim licima biti omogućeno da prijave svoja prava za koja smatraju da ih imaju na određenim nekretninama. Zbog nezavisnosti održavanja podataka katastra i zemljišne knjige veliki je broj posjednika nekretnina koji nisu upisani kao vlasnici istih u Zemljišnu knjigu i obrnuto. U takvim slučajevima, uz dostavljanje valjanog pravnog osnova ili kroz postupak dokazivanja prava, omogućit će se upis prava onima koji kao takvi nisu upisani. Ono što je veoma bitno napomenuti jeste da se kompletan postupak uspostave – zamjene Zemljišne knjige kroz ovaj projekat provodi u potpunosti besplatno. Najava uspostave – zamjene Zemljišne knjige za katastarske općine Podgora I, Podgora II i Vogošća biti će javno objavljena od strane Općinskog suda u Sarajevu, a isto je moguće pratiti i putem zvanične web stranice Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove: www.fgu.com.ba i zvanične web stranice općine Ilijaš: www. Ilijas.ba.

 

 

 

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas46
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2238
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29677