Home Vijesti Svečano otvorena "Open fun footbal school" u Ilijašu
Svečano otvorena "Open fun footbal school" u Ilijašu PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 28 Kol 2017 11:48
OpebFun1Nakon pauze od pet godina, danas je na Gradskom stadionu u Ilijašu svečano otvorena  škola fudbala za djecu uzrasta do 12 godina pod nazivom ”Open fun football school”. Ove godine učešće su uzele ekipe iz Ilijaša i Vareša, sa preko dvije stotine djece. U okviru ovog projekta djeca upoznaju svoje vršnjake, uče o štetnosti današnje tehnologije, ali se kroz ovo druženje radi na spriječavanju  maloljetničke delikvencije, što predstavalja univerzalni cilj Otvorene škole fudbala. Generalni sponzor ovog projekta je općina Ilijaš, a prisutnima se u ime sponzora obratila Sanja Zagorac-Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica, koja je svečano i otvorila ovu manifestaciju.
 
Posebno mi je drago da sam jutros tu sa vama, što vam mogu iskazati izraze najljepše dobrodošlice u ime općine Ilijaš, koja je generalni sponzor ovog projekta. Ovaj projekat u Ilijašu ima dugu historiju, do 2012. godine organizovali smo sedam ovakvih škola, a onda smo nažalost imali prekid od OpenFun2pet godina i evo zahvaljujući istinskim entuzijastima kao što je Halid Dizdarević i ostali treneri, uspjeli smo obnoviti ovaj projekat i ponovo ga organizovati u Ilijašu. Ovo je za mene jedan poseban projekat jer je najmasovniji u toku ljetnog raspusta, poseban je jer pored dječaka okuplja i djevojčice, te na jedan svojevrstan način, kroz igru i zabavu, omogućava da se djeca lijepo druže i da stvore nova prijateljstva”, istakla je Sanja Zagorac-Jozić.
 
”Open fun football school” sadrži dvanaest stanica na kojima će se raditi različite igre za učesnike. Lider ovog projekta u općini Ilijaš je Halid Dizdarević, koji jeukazao na važnost ovakvog projekta u našoj općini.
 
OpenFun3Ove godine u ovom projektu učestvujemo zajedno sa općinom Vareš. Ovaj projekat se u općini Ilijaš održavao sedam godina, sve do 2012. godine, nakon čega smo napravili jednu kratku pauzu zbog nekih objektivnih razloga. Uz saradnju sa općinom Ilijaš i općinskim načelnikom Akifom Fazlićem, ponovo je omogućen ovaj projekat, gdje je općina Ilijaš generalni sponzor. U ovom projektu učestvujemo sa svim klubovima i djecom sa područja naše općine, dakle Otvorena zabavna škola fudbala je škola fudbala za sve bez obzira da li neko voli ili igra nogomet. Ovdje imamo dvanaest stanica na kojima se rade različite igre prilagođene uzrastu ove djece. Učesnici Otvorene škole fudbala su NK ”Ilijaš”, NK ”Jedinstvo”iz Ljubnića, Sportska akademija Ilijaš, OFK ”Ilijaš” , ”Tempo” Ilijaš, kao i sva druga djeca koja su dobrodošla. Ove i naredne godine ovaj projekat održavat će se u Ilijašu, Ljubnićima i Varešu. U ovaj projekat uključeno je preko 200 djece i ovo je zaista nešto što treba da bude od općeg interesa za općinu, jer predstavlja jedan društveno koristan projekat”, naglasio je Halid Dizdarević, lider projekta ”Open fun football school” za općinu Ilijaš.
 
Lider ”Open fun football school” iz Vareša, Vernes Brkić pojasnio je kako je došlo do kratke pauze, ali da se škola fudbala nastavlja i naredne godine.
 
”Mi smo nakon kraćeg prekida kroz sportska udruženja, te uz razumijevanje načelnika ove dvije općine ponovo pokrenuli ovu školu fudbala i uključili se u ovaj projekat. Danas ovdje imamo 65 dječaka i djevojčica, koji će uzeti učešće u školi fudbala, a cilj je da djeca budu vesela, da se igraju i učestvuju u jednom lijepom druženju”, kazao je Vernes Brkić.
 
Lider projekta ”Open fun football school” za općinu Ilijaš Halid Dizdarević zahvalio se sponzorima ovog projekta; općini Ilijaš, firmi ”Niskogradnja Durmić”, veterinarskoj stanici ”Di-vet” Ilijaš, Caffe bar ”Mistik” iz Ilijaša, kao i svima koji su doprinijeli realziciji ovog masovnog projekta za najmlađe u Ilijašu. Otvorena zabavna škola fudbala nastavlja se sutra na stadionu NK ”Jedinstvo” iz Ljubnića, nakon čega će u srijedu, domaćin škole fudbala biti općina Vareš.
 
Izvor: www.radioilijas.ba
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas47
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2239
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29678