Home Vijesti Prijem 19 volontera u Općini Ilijaš
Prijem 19 volontera u Općini Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 01 Kol 2017 09:16

PrijemVolontera2017 026Od danas 19 mladih, obrazovanih osoba steklo je priliku da se kroz jednogodišnji volonterski rad u Općini Ilijaš, JKP "Vodostan-u" d.o.o. Ilijaš, JU KSC I RADIO ILIJAŠ-u, Upravi za šumarstvo i Poreskom upravom ispostava Ilijaš upoznaju sa radom i vrstom usluga koje pružaju ove institucije. 
 
Općina Ilijaš već 10. godinu za redom pruža mogućnost mladim ljudima da steknu obavezno radno iskustvo od godinu dana i steknu uslove za polaganje ispita općeg znanja i time povećaju konkurentnost na tržištu rada.
 
Općinski načelnik Akif Fazlić izrazio je zadovoljstvo što je ove godine Općina Ilijaš omogućila volonterski staž za 19 mladih visokoobrazovanih osoba. 
"Mi smo se potrudili da uključimo sve institucije koje vam mogu omogućiti volontiranje, skladno profilima vaše stručne spreme. Općina je osnivač JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš i JU KSC-a i RADIO ILIJAŠ, a u dogovoru sa Poreznom upravom FBiH ispostavom Ilijaš PrijemVolontera2017 015i sa Kantonalnom upravom za šume smo  omogućili i nekima od vas da mogu volontirati u ovim institucijama. 
Mi svake godine imamo ustaljene uslove koje kroz ugovor definišemo i ovaj projekat se pokazao efikasan. Puno mladih ilijašana je prošlo kroz ovaj projekat. Čestitam vam i želim uspješno volontiranje kako u svoje ime tako i u ime uposlenika općine Ilijaš i institucjija gdje ćete raditi. Naši uposlenici su se pokazali kao dobri menntori i bit će vam na raspolaganju. Za vas je najbitnije da što više naučite, pripremite se za polaganje javnog ispita i time stvorite uslove da budete konkurentniji na tržištu rada, te da imate reference kada su u pitanju uslovi za stalno zaposlenje", rekao je Općinski načelnik. 
 
Na kratkom prijemu šefica Odsjeka za opću upravu i lokalnu samoupravu Općine Ilijaš Muvedeta Fazlić čestitala je primljenim volonterima, upoznala PrijemVolontera2017 010ih s njihovim pravima i obavezama tokom volontiranja u Općini Ilijaš, te naglasila da iskoriste svaki trenutak kako bi svoje znanje iz školskih klupa primijenili i proširili primjerima iz prakse. G. Fazlić je zaželila uspješan rad volonterima, a posebno je istakla da od volontera očekuje da pokažu spremnost za rad i iskažu inovativnost, ozbiljnost i odgovornost u radu.
Za volonterski rad, koji nije radni odnos, volonteri  imaju pravo na naknadu za topli obrok i naknadu za troškove prijevoza.
Volonteri će biti raspoređeni na rad u Službe u Jedinstvenom organu uprave,  JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš, JU KSC I RADIO ILIJAŠ, Upravi za šumarstvo i u Poresku upravu FBiH ispostavu Ilijaš,a bit će im određen mentor, koji je zadužen za stručno usavršavanje i praćenje rada svakog volontera. 
Na kraju svog jednogodišnjeg volontiranja, volonteri će dobiti potvrdu o završenom volontiranju čime ispunjavaju uslove za polaganje javnog ispita i mogućnost apliciranja na radno mjesto stručnog saradnika. Ove godine Općina Ilijaš je angažovala volontere sa završenim ekonomskim, pravnim, filozofskim, saobraćajnim, poljoprivrednim, šumarskim i fakultetom političkih nauka.  
Primljeni volonteri počinju s radom danas  i ovom prilikom želimo im uspješan rad.
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas42
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2234
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29673