Home Vijesti Općina Centar donirala 15.000,00 KM Općini Ilijaš za nabavku vozila za potrebe Civilne zaštite
Općina Centar donirala 15.000,00 KM Općini Ilijaš za nabavku vozila za potrebe Civilne zaštite PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 31 Srp 2017 08:48
donacija opcina ilijas naslovOpćinski načelnik Akif Fazlić i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić u petak su potpisali protokol, na osnovu kojeg će Općina Centar izdvojiti 15.000,00 KM za nabavku vozila za potrebe Civilne zaštite Općine Ilijaš. Sredstva su obezbjeđena sa računa Civilne zaštite Općine Centar, za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća, koja se redovno svake godine izdvajaju za manje razvijene općine. 
Općinski načelnik Akif Fazlić zahvalio se Općini Centar na ovoj donaciji i naglasio da ovo nije prvi put da središnja sarajevska općina pomaže Općini Ilijaš.
Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Fazlić uputio je riječi zahvalnosti Općini Centar i naglasio da ovo nije prvi put da im središnja sarajevska Općina pomaže.
 
"Želim izraziti zahvalnost Općini Centar koja godinama iskazuje poseban senzibilitet prema manje razvijenim općinama, naročito za projekte lokalne infrastrukture. Ove godine potpisan je protokol u vrijednosti od 15.000 KM koje će biti iskorištene za opremanje jedinica civilne zaštite i zaista, uz naš dio sredstava, uspjet ćemo napraviti značajan iskorak kada je u pitanju naša civilna zaštita, njena osposobljenost i opremljenost kako bi mogla na terenu reagovati shodno potrebama. S obzirom na činjenicu da su u posljednjih nekoliko godina česte pojave prirodnih nepogoda u našoj zemlji, a samim tim se povećava i potreba za angažmanom jedinica civilne zaštite, ova donacija je izuzetno važna za Općinu Ilijaš", istakao je Fazlić. 
 
donacija opcina ilijas 1Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo što Općina Centar ima mogućnost i pomaže općinama kojima je to potrebno.
 
"Općina Centar već godinama iskazuje senzibilitet kada su u pitanju lokalne zajednice koje su pretrpile prirodne nesreće i one kojima je zbog ograničenih finansijskih sredstava potrebna pomoć. Smatramo da je obaveza Općine Centar da pomaže slabije razvijene sredine i mi ćemo to raditi i u budućnosti. Mi ne možemo biti zadovoljni ukoliko se samo jedna lokalna zajednica razvija, a ostatak naše zemlje ne može da prati takav trend. Zato ćemo nastaviti pomagati", naglasio je Ajnadžić.
 
Naime Općina Centar je izdvajala značajna sredstva za pomoć Općini Ilijaš prilikom elemetarnih nepogoda poplava, a prošle godine iz Budžeta Općine Centar izdvojeno je 15.000,00 KM za sanaciju vodovoda u Bioči.
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas42
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2234
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29673