Home Vijesti Općinski načelnik danas potpisao Ugovore u vrijednosti 42.500,00 KM za objekte obrazovanja
Općinski načelnik danas potpisao Ugovore u vrijednosti 42.500,00 KM za objekte obrazovanja PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 21 Srp 2017 08:48
PotpisivanjeUgovoraObrazovanje 006Općinski načelnik Akif Fazlić, danas je potpisao 3 Ugovora kojim Općina Ilijaš dodjeljuje novčana sredstva u ukupnom iznosu od 42.500,00 KM za JU OŠ "Stari Ilijaš", JU OŠ "Srednje" i JU OŠ "Podlugovi". Riječ je realizaciji Projekata za unaprijeđenje materijalno tehničkih uslova rada u ove tri obrazovne ustanove. Sredstva dodijeljena ovim Ugovorima namijenjena su za utopljavanju objekta područne škole Dragoradi 10.000,00 KM, za sanaciju i uređenje predulaza u JU OŠ “Srednje” 10.000,00 KM, sufinansiranje radova na obezbjeđenju grijanja za područnu školu Bioča 10.000,00 KM i za sufinansiranja radova na uređenju vanjskog dvorišta JU OŠ “Podlugovi” 12.500,00 KM.
 
Prema riječima direktora JU OŠ "Stari Ilijaš" Dević Mahira, menadžment ove javne ustanove će i u narednom period kandidovanjem projektnih
prijedloga višim nivoima vlasti pokušati sanirati i urediti objekat područne škola Bioča i dovesti ga na zavidan nivo.  
PotpisivanjeUgovoraObrazovanje 014"Budžetska sredstva u iznosu od 10.000,00 KM predviđena su za rješavanje pitanja grijanja u područnoj školi Bioča, koja je u prilično lošem stanju. Pokušavamo da i na objektu područne škole Bioča stvorimo optimalne uslove i nadamo se da će kroz naredni Budžet Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo projekti koje ćemo aplicirati naići na podršku i da ćemo na taj način zajednički urediti ovu školu i dovesti je u stanje u kojem se nalaze područna škola  Malešići i Misoča", rekao je direktor JU OŠ "Stari Ilijaš" Mahir Dević.
 
Iako oblast obrazovanja ne spada u nadležnosti Jedinica lokalne
samouprave, opredjeljenje Općinskog načelnika jeste kontinuirano izdvajanje budžetskih sredstava za ovu oblast, a u cilju unaprjeđenja odgojno-obrazovnih uslova rada. 
PotpisivanjeUgovoraObrazovanje 011"Ova lokalna zajednica je prepoznala da je oblast obrazovanja jedna od najvažnijih i u kontinuitetu budžetski finansiramo projekte koji su od strane obrazovnih institucija kandidovani kao najvažniji. Koristim ovu priliku da čestitam direktorima škola koji su predložili da ovi projekti uđu u Budžet Općine Ilijaš  u ovoj godini. Želimo da ovo vrijeme iskoristimo i uspostavimo dinamiku koja će omogućiti da do kraja godine i realizujemo projekte iz oblasti obrazovanja", istakao je Općinski načelnik Akif Fazlić.
Menadžmen JU OŠ "Srednje" opredijelio se da ove godine krene sa uređenjem područne škole u Dragoradima. Direktor JU OŠ "Srednje" Refik Kurtović zahvalio se Općinskom načelniku na kontinuiranoj podršci koji pruža u radu OŠ "Srednje", te dodao: "ove godine smo akcenat stavili na područne škole, obzirom da smo centralni objekat škole skoro uredili i stvorili optimalne uslove. 10.000,00 KM utrošit ćemo na utopljavanje područne škole Dragoradi, a 10.000,00 KM za uređenje predulaza u OŠ "Srednje". Drago mi je što lokalna zajednica prepoznaje probleme koji su prepoznati od strane roditelja, učenika i nastavnika, te nam pomaže u njihovoj sanaciji. Ove godine ćemo urediti područnu školu Dragorade, a kasnije ćemo krenuti i sa uređenjem područne škole Gajevi i Crna Rijeka. Želim da napomenem da smo po pitanju uređenja područnih škola i optmalizacije uslova aplicirali na javni poziv Federalnog ministarstva obrazovanja za projekat povećanje kompetecnija učenika u osnovnim školama koji nam je odobren, tako da ćemo nabaviti elektronsku učionici za tri područne škole".
12.5000,00 KM koje je Općina Ilijaš odobrila za JU OŠ "Podlugovi bit će utrošeno za uređenje vanjskog dvorišta škole. Pored ovih sredstava Općina Ilijaš je preko JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš odobrila 12.5000,00 KM za PotpisivanjeUgovoraObrazovanje 012saniranje kanalizacione i vodovodne mreže i odvodnju oborinskih voda. 
Admir Abadžija direktor JU OŠ "Podlugovi" zahvalio se Općinskom načelniku na saradnji, te dodao: "Ovo je primjer domaćinskog odnosa Općine Ilijaš prema OŠ "Podlugovi". Nadamo se da ćemo i sa ovim sredstvima koja ćemo blagovremeno i pravovrememo iskoristiti poboljšati uslove za odvijanje nastave, a za dobrobit učenika i uposlenika".
 
Općina Ilijaš je ove godine iz Budžeta investirati u objekte obrazovanja cca. 86.500,00 KM.  
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas782
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2974
mod_vvisit_counterOvaj mjesec30413