Home Vijesti Potpisan Sporazum o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže
Potpisan Sporazum o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 17 Srp 2017 12:36
BelmaugovorOpćinski načelnik Akif Fazlić i direktorica JKP ”Vodostan” Ilijaš Belma Zukić danas su potpisali sporazum o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže za proširenje gradskog vodovoda. Riječ je o projektu vrijednom oko 670.000,00KM, a implementator projekta je JKP ”Vodostan” Ilijaš. Ovom rekonstrukcijom smanjit će se gubici, kvarovi i pucanja, ali će se i umanjiti mogućnosti hidrauličnih pritisaka na vodovodnoj mreži. 
 
Općinski načelnik Akif Fazlić kazao je kako je ovo jedan od ciljeva postavljenih u mandatnom periodu, kako bi se riješilo pitanje vodosnabdijevanja građana općine Ilijaš.
 
Ove godine implementiramo oko 2.000.000,00KM u ovu infrastrukturu. Pored potpisivanja Ugovora za rekonstrukciju filter stanice na Karašnici, danas je potpisan sporazum za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže za proširenje gradskog vodovoda. Ovo je jedna od intencija, prije svega u smislu onoga što je identificirano, a želja da se kroz ovu rekonstrukciju smanje gubici i troškovi održavanja, te da kroz sinergiju ta dva efekta jačamo ekonomsku poziciju našeg komunalnog preduzeća. Nadamo se da ćemo ove projekte realizirati do kraja ove godine i stvoriti pretpostavke da idemo još brže u ovoj oblasti. Mi smo ovu oblast postavili kroz svoj mandatni period, da riješimo pitanje vodosnabdijevanja građana općine Ilijaš”, istakao je općinski načelnik.
 
Belmaugovor2Direktorica JKP ”Vodostan” Ilijaš Belma Zukić, kazala je kako je ovo veoma važan projekat koji bi trebao biti završen do kraja ove godine.
 
Danas je potpisan sporazum koji obuhvata proširenje i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u vrijednosti od 670.000,00KM. Riječ je o kapitalnim investicijama, a ovim sporazumom je obuhvaćena rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Ivana Franje Jukića, zatim rekonstrukcija i proširenje vodovodne mreže u naselju Alića gaj, kao i dogradnja kišne i fekalne kanalizacije na istom mjestu. Pored ovih projekata, tu je i projekat dijela izgradnje kanalizacione mreže u naselju Mrakovo, Ljubnići, Karaula, Donja Luka i Misoča. Ono što bih posebno naglasila kao značajnim u ovom projektu je sistem regulacije pritiska koji zapravo ima jako važne aspekte. Neki od tih aspekata i benefita su smanjenje gubitaka na vodovodnoj mreži, zatim smanjenje kvarova i novih pucanja na vodovodnoj mreži, kao i umanjenje mogućnosti hidrauličnih pritisaka i u konačnici daje mogućnost da se sistemu vodosnabdijevanja kvalitetnije upravlja u ovim hidrološkim periodima koji su otežani. Neki projekti su već i započeli, a konačna realizacija se očekuje do kraja ove godine, a implementator ovih projekata bit će JKP ”Vodostan” Ilijaš”, naglasila je Belma Zukić, direktorica JKP ”Vodostan” Ilijaš.
 
 
Potpisivanjem ovog sporazuma stvoreni su preduslovi za rješavanje pitanja vodovodne mreže u ulici Ivana Franje Jukića, naselju Alića gaj, kao i dogradnja kišne i fekalne kanalizacije na istom mjestu. Pored ovih projekata, tu je i projekat dijela izgradnje kanalizacione mreže u naselju Mrakovo, Ljubnići, Karaula, Donja Luka i Misoča.
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas784
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec30415