Home Vijesti Općina Ilijaš izdvojila 25.000 KM za kupocvinu kombi vozila za Udruženje "Budi mi drug" Ilijaš
Općina Ilijaš izdvojila 25.000 KM za kupocvinu kombi vozila za Udruženje "Budi mi drug" Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 17 Srp 2017 09:11
KombiBudiMiDrugOpćinski načelnik Akif Fazlić potpisao je danas Ugovor sa predsjednicom Udruženja roditelja ometene u psiho-fizičkom razvoju "Budi mi drug" Ilijaš Melihom Mešetović, za nabavku specijalizovanog vozila za članove ovog Udruženja. 
Riječ je o adaptiranom vozilu za osobe sa invaliditetom, vrijednosti cca. 25.000,00 KM, koje bi trebalo biti nabavljeno iduće sedmice. 
Meliha Mešetović, Predsjednica Udruženja roditelja djece ometene u psiho-fizičkom razvoju “BUDI MI DRUG” zahvalila se Općinskom načelniku i Općini Ilijaš na pomoći pri realizaciji ovog Projekta. "Ovo kombi vozilo će mnogo značiti članovima Udruženja. Neophodno nam je za prijevoz djece od kuće do Udruženja, za razna takmičenja, izlete, organizovanje odlaska na more itd. Uz pomoć Općine adaptirali smo prostorije u kojem trenutno boravimo i radimo, opremili smo taj prostor i sada tu redovno održavamo radionice i provodimo razne aktivnosti", istakla je Meliha. 
 
kombi2Nijaz Spahić Pomoćnik načelnika za opću upravu, boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Ilijaš obećao je da podrška Općine Ilijaš ni u budućnosti neće izostati kada je u pitanju rad ovog Udruženja, te dodao:   
 
"Danas smo potpisali Ugovor o sufinansiranju kupovine specijalnog vozila za Udruženje "Budi mi drug". Rebalansom Budžeta Općine Ilijaš planirana su sredstva u iznosu od 25.000,00 KM. Pored toga ovo Udruženje finansiramo i kroz redovan rad sa određenim sredstvima. Ovo je Udruženje koje pokazuje zavidan rezultate u svom djelovanju kroz rad sa izuzetno osjetljivom kategorijom društva, a to su djeca sa posebnim potrebama". 
 
Udruženje dobrovoljno okuplja roditelje djece sa posebnim potrebama, stručne saradnike kao i druge zainteresovane osobe koje žele dati svoj doprinos u radu Udruženja. Udruženje broji 55 članova različitog uzrasta od dvije do četrdeset godina starosti s raznim tjelesnim i mentalnim oštećenjima, a konstantnim apliciranjima raznih Projekata kako domaćim tako i međunarodnim institucijama ovo Udruženje nastoji pomoći djeci sa smetnjama u psiho-fizičkom razvoju. 
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas780
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2972
mod_vvisit_counterOvaj mjesec30411