Home Vijesti Centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju pri Domu zdravlja Ilijaš počeo sa radom
Centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju pri Domu zdravlja Ilijaš počeo sa radom PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 13 Srp 2017 08:51
CentarZaFizikalnuTerapiju 009Općinski načelnik Akif Fazlić i Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić posjetili su danas novootvoreni Centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju pri Domu zdravlja Ilijaš. Centar je zvanično počeo sa radom 3. jula ove godine i opremljen je najsavremenijim aparatima, tj. pruža elektro, magnet lasero terapiju, termo terapiju, te od sada pacijenti Doma zdravlja Ilijaš mogu na nivou primarne zdravstvene zaštite dobiti kompletnu fizikalnu rehabilitaciju. 
 
Prim.dr.Amra Matoruga, spec.opće medicine – direktorica Doma zdravlja Ilijaš zahvalila se Općinskom načelniku, lokalnoj zajednici i Vladi Kantona Sarajevo na podršci koju su pružali da bi građanima bila omogućena ova vrsta usluge. 
CentarZaFizikalnuTerapiju 015"Poslije 21 godinu, konačno smo otvorili Centar za fizikalnu medicinu pri Domu zdravlja Ilijaš. Na zadovoljstvo svih nas, a prije svega građana Ilijaša uz pomoć lokalne zajednice, Općinskog načelnika i Vlade KS koji su dali punu finansijsku potporu mi smo dobili suvremeni, prostorno, kardovski opremljen Centar za fizikalnu rehabilitaciju" istakla je dr. Matoruga.
 
Da je primarna obaveza i opredjeljenje Općinskog načelnika stvaranje što kvalitetnijih uslova života za građane naše općine pokazuju stalna ulaganja novčanih sredstava u zdravstvo, obrazovanje i infrastrukturu. Jedan od osnovnih ciljeva današnje posjete Općinskog načelnika Domu zdravlja Ilijaš jeste definisanje daljih prioriteta i neophodnih sredstava koja će dodatno podići nivo pružanja usluga ove ustanove prema pacijentima. 
 
CentarZaFizikalnuTerapiju 017"Zadovoljstvo je kad ostvarite određene rezultate, uspjehe. Ovo jeste zaista jedan od uspjeha i iskazujem svoju radost i emociju, obzirom da je na jedan vrlo uspješan način pokrenut ovaj projekat fizikalne medicine i da imamo ovoliki broj zainteresovanih pacijenata koji koriste ovu uslugu u Ilijašu. Ovakvi projekti otvaraju put za dalje unaprjeđenje i procesa i nivoa usluge", rekao je Općinski načelnik. 
 
Centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju radi svaki dan u I smjeni, osim srijede kada radi u II smjeni i do sada je usluge Centra koristilo preko 250 pacijenata. Prema riječima direktorice Doma zdravlja Ilijaš, ukoliko se ukaže potreba razmotrit će se  rad u dvije smjene. 
 
CentarZaFizikalnuTerapiju 023Dr. Fadila Hasanović, specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije  je istakla da će: "rad Centra u Ilijašu znatno olakšati pacijentima, koji više ne moraju putovati do Vogošće i Sarajeva. Aparati u Centru su savremeni i sada pacijenti u Domu zdravlja Ilijaš mogu na nivou primarne zdravstvene zaštite dobiti kompletnu fizikalnu rehabilitaciju.
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1192
mod_vvisit_counterJuče1818
mod_vvisit_counterOva sedmica13358
mod_vvisit_counterOvaj mjesec34683