Home Vijesti Održana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš
Održana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 29 Lip 2017 00:00

Održana je deseta  sjednica  Općinskog vijeća sa jedanaest tačaka dnevnog reda . Nakon vijećničkih pitanja i inicijativa prešlo se na dnevni red .

Općinski načelnik Akif Fazlić je obrazložio prijedlog Izmjene i dopune Budžeta općine Ilijaš za 2017. godinu.

Obzirom da su se stvorili zakonski i drugi uslovi za pokretanje procedure Izmjena i dopuna Budžeta  općine Ilijaš za 2017.godinu , sačinjen je prijedlog .  Izmjenama i dopunama su utvrđeni prihodi i primici u iznosu od 14.993.600 KM što u odnosu na aktuelni plan predstavlja povećanje za 2.729.700 KM odnosno za 22 %više u odnosu na aktuelni plan .

Najznačajnije stavke prihoda koje su tretirane Izmjenama i dopunama Budžeta : povećanje na poziciji Prihoda od indirektnog oporezivanja koji pripadaju jedinicama lokane samouprave , povećanje na poziciji Neporezni prihodi –prihodi po osnovu komunalne naknade , kao i povećanje na poziciji primljeni tekući transfer od kantona . Ova tačka  je usvojena jednoglasno .

 Na sjednici je usvojen i Plan rada Javne ustanove „Kulturno – sportski centar i Radio Ilijaš“ za 2017. godinu .  JU KSC i Radio će se kao i predhodnih godina  fokusirati na organizovanje mnogobrojnih aktivnosti , koncerata , pozorišnih predstava , likovnih izložbi , promociji knjiga , edukativnih  radionica , općinskih manifestacija . I dalje će biti nastavljeno pružanje malksimalne podrške sportskim udruženjima da kvalitetno obavljaju svoje aktivnosti .  Ova Ustanova će rebalansom Budžeta dobiti 100.000 KM  koje će biti raspoređene na rekonstrukciju grijanja u Sportskoj dvorani , nabavku opreme  i auta za Radio , kao i na projekte koji se tiču Kino sale .

Usvojeni su i Prijedlozi Odluka o usvajanju Regulacionacionih planova „Savića brdo „ Savića brdo 1“, i „Stari Ilijaš „, kao i prijedlog Odluke o utvrđivanju novog građevinskog zemljišta i Plana parcelacije za izgradnju apartmanskog naselja Ljubnići II i Nacrt Odluke o provođenju i usvajanju regulacionog  plana „Gornji  Kadarići „

Usvojen je Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za obavljanje poslova sekretara Općinskog vijeća Ilijaš kao Prijedlog Rješenja iz imovinsko-pravne oblasti .

Snimak sjednice možete poslušati sutra (petak) u 13,00 sati na talasima Radio Ilijaša .

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas779
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2971
mod_vvisit_counterOvaj mjesec30410