Home Vijesti U narednih 6 mjeseci rekonstrukcija filterskog postrojenja "Karašnica"
U narednih 6 mjeseci rekonstrukcija filterskog postrojenja "Karašnica" PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 23 Lip 2017 11:07

PotpisivanjeUgovoraFilterStanica 009Općinski načelnik Akif Fazlić danas je potpisao Ugovor sa firmom "MIBRAL" d.o.o Sarajevo za izradu Glavnog projekta rekonstrukcije i izvođenje radova na filterskom postrojenju "Karašnica". Riječ je o projektu vrijednosti 963.861,56 KM, a sredstva su obezbijedli Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo komunalne privrede Kantona Sarajevo 500.000,00 KM i Općina Ilijaš 463.861,00 KM. 
Prema riječima Općinskog načelnika ovo je vrlo značajan Projekat za vodovodni sistem. 
"Obzirom da imamo vodozahvat na otvorenom vodotoku rijeke Misoče trenutno su tretman i zdravstvena ispravnost vode najbitniji činioci u isporuci vode prema korisnicima. Ovaj projekat upravo to obezbjeđuje i zbog toga je jako bitno da smo uspjeli na vrijeme provesti sve procedure i da imamo pred sobom građevinsku sezonu. Očekujemo sredinim jeseni da se projekat  implementira i da riješimo ovo goruće pitanje u cjelokupnom našem sistemu gradskog vodovoda", rekao je Općinski načelnik Akif Fazlić.
 
PotpisivanjeUgovoraFilterStanica 016Kada uzmemo u obzir da voda, kao osnovna životna namirnica koja je od izuzetnog fiziološkog značaja i nezamjenjiva bilo čim drugim onda je jasno da se radi o projektu izuzetne važnosti u vodosnabdijevanju i isporuci pitke i čiste vode krajnjim korisnicima.

Direktorica JKP "Vodostan" Ilijaš Belma Zukić je istakla da je: "riječ o rekonstrukciji filterskog postrojenja za preradu vode 100 l/s. Ovo postrojenje je staro 50 godina, ono je i usljed ratnih dejstava fizički oštećeno i njegova funkcionalnost je na granicama. Kada govorimo o filter postrojenju onda je važno reći da to u tretmanu vode jako važan segment i s njim se uklanjaju nečistoće i bionerazgedive materije".
Direktorica se zahvalila Općinskom načelniku, Vladi KS i Ministarstvu komunalne privrede, ali i svima koji su doprinijeli u realizaciji ovog projekta, od začetka ideje, obezbjeđenja sredstava do  faze potpisivanja Ugovora. 
 
Maja Bralović direktorica firme MIBRAL d.o.o Sarajevo također se zahvalila Općinskom načelniku i Općini Ilijaš na ukazanom povjerenju za ovako zanimljiv i značajan projekat, te dodala da se: "Projekat sastoji iz dvije faze, i to: izradu Glavnog projekta, a nakon toga i izgradnju. 
Rok za projektovanje i izvođenje radova je 6 mjeseci i mi ćemo nastojati osigurati da ćemo radove izvršiti u predviđenom roku s najboljim mogućim kvalitetom". 
 
Izvođač radova je firma MIBRAL d.o.o. Sarajevo, a rok za izvođenje radova je šest mjeseci od dana potpisivanja Ugovora.    
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas783
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2975
mod_vvisit_counterOvaj mjesec30414