Home Vijesti U Ilijašu obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
U Ilijašu obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 08 Svi 2017 13:09
DanPoAnt1Povodom obilježavanja 9.maja, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, na spomen obilježju Kosturnica u Alića Gaju, u 10 sati položeno je cvijeće u organizaciji Upravnog odbora ”Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Općine Ilijaš“. Polaganju cvijeća prisustvovai su općinski predstavnici na čelu sa načelnikom Akifom Fazlićem, kao i mnogobrojna udruženja sa područja naše Općine. Predsjednik ”Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Općine Ilijaš Selver Herić, istakao je kako je ovo jedan od najznačajnijih datuma u historiji čovječanstva, te poslao poruku mladima za ljubav.
 
”Ovaj dan je jedan od najznačajnijih datuma u historiji čovječanstva, datum kada je Njemačka potpisala kapitulaciju, kada je jedan od generala Sovjetskog generalštaba donio odluku o toj kapitulaciji. Nakon toga, rat još DanPobjedeAnt2uvijek nije okočan. Tek nakon par mjeseci padom Japana i bacanjem atomskih bombi na Hirošimu i Nagasaki, došlo je do slobode naroda širom svijeta. Ovo je jedna poruka svijetu, da se ovakav zločin, koji se desio za vrijeme ovog rata uz žrtve od preko 50 miliona ljudi nikada nikome ne dogodi. Udruženje antifašista ima mnogo značajnih obilježavanja, ovaj isti datum obilježit ćemo i na kantonalnom nivou, i svakako mnoga udruženja trebaju da slijede ovaj isti primjer. Šaljemo poruke mladima da se vole, druže, kako ne bi doživjeli sve ono što smo u ratovima doživjeli”, kazao je Selver Herić, predsjednik Udruženja ”Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Općine Ilijaš.
 
DanPobjedeAnt3Program obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope nastavlja se sutra u Sarajevu, kada je planiran marš i svečana obilježavanja ovog značajnog datuma. Dan Evrope obilježava se 9. maja svake godine. Ovog datuma 1950. godine Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske, predstavio je svoj prijedlog formiranja Evropske zajednice za ugljen i čelik. Ovaj prijedlog, poznatiji kao ”Schumanova deklaracija”, smatra se početkom formiranja onoga što je danas poznato kao Evropska unija.
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas672
mod_vvisit_counterJuče981
mod_vvisit_counterOva sedmica5828
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33267