Home Vijesti Rekonstrukcija i sanacija javne rasvjete na području Općine Ilijaš
Rekonstrukcija i sanacija javne rasvjete na području Općine Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 04 Svi 2017 10:31
Javna Rasvjeta 005Radovi na rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete po mjesnim zajednicama na području Općine Ilijaš intenzivno se izvode. 
U naselju Donja Luka sanirano je i instalirano 17 novih rasvjetnih tijela, u Gornjoj Misoči 20, Mlinima 20, Popovićima 25, S. Hanu 24, na Banovcu 30 i na putu prema Vlaškovu 15 novih rasvjetnih tijela. 
Zamijenjene su stare i dotrajale sijalice novim modernijim koje znatno štede električnu energiju, a na Banovcu su postavljene LED svjetiljke. 
 
Vrijednost radova je 141.720,00 KM, a Izvođač radova je firma Testingelektro d.o.o. Sarajevo. Nadzor nad izvođenjem radova vrši firma Construct d.o.o. Zavidovići. 
 
 
Predsjednik Savjeta MZ Mrakovo Mehmed Smajlović zahvalio se Općinskom načelniku što je uvrstio u ovogodišnji Plan rekonstrukcije i sanacije dio MZ Mrakovo. "Infrastruktura naselja S.Hana i Popovića u toku rata je bila potpuno devastirana. Nakon rata uz pomoć općine i građana ova naselja su potpuno obnovljena.  
Javna Rasvjeta 004Uvođenjem autobuskih linija za džake na relaciji Ilijaš-Mrakovo-Salkanov Han-Popovići stvoreni su uslovi da se izvrši kvalitetna rekonstrukcija ulične rasvjete na dionici Salkanov Han – Popovići, što je i bio zahtjev MZ. Instalirana su nova moderna rasvjetna tijela koja štede energiju a građanima pružaju sigurniji i bezbijednije kretanje ovom dionicom". 
 
Gradžani MZ Mrakovo zadovoljni su realizacijom ovog projekta i zahvaljuju se Općinskom načelniku i Savjetu MZ koja je uvrstila ovaj projekat u plansku dokumentaciju. 
 
Podsjetimo Općinski načelnik Akif Fazlić prošle godine potpisao je Sporazum za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju javne rasvjete u iznosu od 580.000,00 KM, u sklopu kojeg je instalirano 800 novih rasvjetnih tijela. Prva faza rekonstrukcije i sanacije javne rasvjete realizovana je u 2016. godini.
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Na osnovu člana 7. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Ilijaš (Službene novine Kantona Sarajevo br.10/18) Općinski načelnik objavljuje:
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1309
mod_vvisit_counterJuče1494
mod_vvisit_counterOva sedmica4432
mod_vvisit_counterOvaj mjesec38062