Home Vijesti Usvojeni Izvještaji JKP"Vodostan" i JU "KSC i Radio Ilijaš"
Usvojeni Izvještaji JKP"Vodostan" i JU "KSC i Radio Ilijaš" PDF Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 27 Tra 2017 13:48


Održana je osma sjednica Općinskog vijeća Ilijaš sa osam tačaka dnevnog reda . Poslije vijećničkih pitanja i inicijativa prešlo se na Dnevni  red . Posebnu pažnju na današnjoj sjednici imali su Izvještaji JKP „ Vodostan „  Ilijaš i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za 2016. godinu JU „KSC i Radio Ilijaš „.

DSC03202Izvještaj JKP „Vodostan „ je prezentirala direktorica Belma Zukić  , rekavši da je ovo preduzeće prvi put poslije deset godina poslovalo pozitivno . U pomenutom periodu preduzeće je obavljalo aktivnosti  distribucije , analize vode te održavanje vodovodne mreže . U protekloj godini vodosnadbijavanje je bilo redovno izuzev dva dana kada je bila redukcija zbog nenamjenske potrošnje vode . Izvršene su značajne rekonstrukcije na vodozahvatu Junakovac  kao i na fekalnoj i kanalizacionj mreži .

Mnogobrojni su uzroci nastanka kvarova na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži  kao što je starost mreže , oštećenja , nelegalno i nestručno priključenje na mrežu  kao i mnogobrojni drugi faktori .

Ovo predužeće je nabavilo opremu za detekciju kvarova  te formiralo tim za otkrivanje gubitaka u sistemu i radi na hitnoj sanaciji otkrivenih kvarova  i ono što je najbitnije voda zadovoljava sve standarde za korištenje .

Vijećnici su pohvalili Izvještaj JKP“Vodostan „ napomenuvši da  je vidljiv napredak u pomenutom preduzeću .

Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju sa Izvještajem manifestacije „Ilijaški dani 2016“ i Izvještajem o održavanju i finansijskim efektima Antenskog stuba Karašnica    JU „KSC i Radio Ilijaš“ prezentirao je direktor  Benis Fazlić . JU „KSC I RADIO ILIJAŠ“ je centar svih kulturnih i sportskih dešavanja na području općine Ilijaš u kojoj su tokom prethodne godine održane brojne manifestacije. Većina sportskih , kulturnih i edukativnih aktivnosti održavana je u prostorijama ove ustanove . JU KSC i Radio Ilijaš je uspješno realizovala tradicionalnu manifestaciju „Ilijaški dani 2016“ koju je  okarakterisao bogat kulturno – zabavni program .

U sklopu finansijskog izvještaja ukupan prihod u 2016.godini bio je 419.061.00 KM , što je za 2,7% više u odnosu na predhodnu godinu.

U budžetskim prihodima došlo je do povećanja i sredstava Općine za 8% .Vlastiti prihodi ove ustanove manji su za 5,8 % u odnosu na 2015. godinu i to najviše zbog otkazivanja komitenata na Antenskom stubu Karašnica .

U toku 2016. godine Ustanova je prevazišla mnoge izazove i poteškoće , što pokazuju i podaci o ostvarenom pozitivnom finansijskom rezultatu .

Na dnevnom  redu sjednice bio je i Izvještaj o radu Pravobranilaštva KS za Općinu Ilijaš za 2016.godinu .

U protekloj godini bilo je 75 parnica , od čega je 15 parnica pravosnažno okončano, a ostalo je još 60 parnica . Aktivnosti Pravobranilaštva KS će i u narednom periodu biti usmjerene na poduzimanje mjera radi pravne zaštite i imovinskih interesa Općine Ilijaš .Svi pomenuti Izvještaji su usvojeni većinom glasova .

Usvojeno je i nekoliko rješenja iz imovinsko –pravne oblasti .

Informacija o stanju u oblasti  zdravstva na području općine Ilijaš je primljena k znanju, sa zaključkom da se obavezuje načelnik općine da organizuje sastanak sa generalnim direktorom JU „Domovi zdravlja“ na temu organizacije .

Kompletan snimak sjednice OV Ilijaš možete poslušati sutra (petak) u 13,00 sati na talasima Radio Ilijaša .

 

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Na osnovu člana 7. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Ilijaš (Službene novine Kantona Sarajevo br.10/18) Općinski načelnik objavljuje:
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1348
mod_vvisit_counterJuče1494
mod_vvisit_counterOva sedmica4471
mod_vvisit_counterOvaj mjesec38101