Home Vijesti Počeli radovi na izgradnju Biznis centra u Ilijašu
Počeli radovi na izgradnju Biznis centra u Ilijašu PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 26 Tra 2017 10:58
biznis1Počeli su pripremni građevinski radovi na rekonstrukciji dijela objekta Kulturno-sportskog centra Ilijaš u svrhu uspostave Biznis centra. Izvođač radova je Fazum gradnja Ilijaš. Procijenjena vrijednost projekta je 350.000,00 KM s PDV-om, investitor je Općine Ilijaš, a projekat je sufinansiran namjenskim sredstvima Ministarstva privrede Kantona. Završetak građevinskih radova se očekuje u prvoj polovini 2018. godine, nakon čega slijedi opremanje Centra i njegov početak rada.
 
Oficijelni naziv projekta je Centar za održivi razvoj i podršku biznisu, a svrha uspostave Centra je da se unaprijede procesi upravljanja lokalnim razvojem, i to ravnomjerno u svim segmentima održivog razvoja u skladu s najboljim praksama koje su trenutno primijenjene u razvijenim lokalnim zajednicama širom svijeta, uključujući lokalni ekonomski razvoj, društveni razvoj, zaštitu i unaprjeđenje životne sredine i razvoj  infrastrukture, ali na način da se problematika lokalnog razvoja unutar naše lokalne zajednice rješava po utvrđenim prioritetima  u skladu sa postojećim strateškim okvirom. S obzirom na to da nam je  trenutna prioritetna oblast rješavanje problematike nezaposlenosti i da smo kao lokalna administracija u prethodnom periodu ostvarili izuzetne rezultate u oblasti povećanja biznis3zaposlenosti, kroz izgradnju poduzetničke infrastrukture i  privlačenja domaćih i inostranih investicija, cijenimo da treba nastaviti jačati institucionalne kapacitete radi stvaranja boljeg poslovnog ambijenta i uopćeno boljeg imidža općine Ilijaš, da bismo osigurali nesmetani nastavak već započetih procesa radi otvaranja novih radnih mjesta, povećanja izvoza privrednih subjekata s teritorije općine Ilijaš i nastavka poboljšanja nivoa razvijenosti naše lokalne zajednice, kazao je šef  Sektora za lokalni razvoj Općine Ilijaš Mirza Marukić.
 
 Ciljne grupe, odnosno korisnici Centra će prvenstveno biti mladi ljudi i poslovni sektor, posebice mala i srednja preduzeća. Pored usluga koje će Centar pružati poslovnom sektoru, odnosno malim i srednjim preduzećima, te Privrednom vijeću općine Ilijaš, veliki dio aktivnosti odnosno usluga će se odnositi na populaciju mladih, tako što će im biti omogućeno učešće u  edukativnim i prekvalifikacijskim programa i aktivnostima Centra, koji će se provoditi u saradnji s partnerskim organizacijama.
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1191
mod_vvisit_counterJuče1818
mod_vvisit_counterOva sedmica13357
mod_vvisit_counterOvaj mjesec34682