Home Vijesti U posjeti Općini Ilijaš boravio načelnik Općine Breza sa saradnicima
U posjeti Općini Ilijaš boravio načelnik Općine Breza sa saradnicima PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 19 Tra 2017 10:32
Sastanci 005U posjeti Općini Ilijaš danas je boravio načelnik Općine Breza Munib Zaimović sa saradnicima. Prijem za goste upriličen je u kabinetu Općinskog načelnika Akifa Fazlića.
Povod za posjetu Općini Ilijaš je razmjena iskustava između dvije općine u svim segmentima rada i funkcionisanja lokalnih zajednica, a posebno u sferama koje ukazuju na sličnosti ove dvije Jedinice lokalne samouprave. 
Na sastanku je bilo riječi o poslovanju javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Općina Ilijaš, uspostavljanju i izgradnji Industrijskih zona, zapošljavanju kao i mjerama poticaja za investitore pri kupovini zemljišta. 
 
Općinski načelnik Akif Fazlić je upoznao prisutne da su u Industijskoj zoni "Luka" vlasnici zemljišta bila fizička lica od kojih je Općina otkupila zemljište, potom izradila Regulacioni plan, komunalne priključke i pristupni put, a potom zemljište prodala investitorima po tržišnim cijenama koje je usvajilo Općinsko vijeće. 
Općinski načelnik Akif Fazlić je govorio i o kontroli javne potrošnje s kojom se Općina Ilijaš može ponositi jer oba javna preduzeća čiji je osnivač općina posluju pozitivno što omogućava veća kapitalna ulaganja.
Jedna od najvažnijih tema sastanka bilo je pitanje tretmana otpadnih voda iz Podgore i naselja Slivno i dogovoreno da se u naredni mjesec dana zajedno sa predstavnicima JKP Vodostan Ilijaš i Breza izađe na lokaciju u cilju iznalaženja najkvalitetnijeg tehničkog rješenja i načina finansiranja istog. 
 
Ove i brojne druge teme i izazovi s kojim se susreću ove dvije općine bile su tema sastanka, na kraju kojeg je zaključeno da dobru praksu zajedničkih sastanaka treba nastaviti i proširiti saradnju u što više oblasti, a sve u cilju uspješnijeg funkcionisanja ove dvije Jednince lokalne samouprave. 
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas533
mod_vvisit_counterJuče2629
mod_vvisit_counterOva sedmica533
mod_vvisit_counterOvaj mjesec36653