Home Vijesti Prijatelji iz Italije uživali u posjeti Udruženju „Zlatne ruke“
Prijatelji iz Italije uživali u posjeti Udruženju „Zlatne ruke“ PDF Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Subota, 08 Tra 2017 05:51

zaradijskunaslovUdruženje „Zlatne ruke“ Ilijaš  i članice još su jednom pokazale da opravdavaju ime iz svog naziva i da su zaista zlata vrijedne.  Ovog petka u svojim prostorijama ugostile su,  uz muziku i gastronomsku trpezu,   osnivača i pravnog zastupnika organizacije Lucciano Lama Pino Castellano,  načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića, i predstavnike Općine Ilijaš i druge goste.

Organizacija Lucciano Lama finasirala je opremanje prostorija za rad Udruženja „Zlatne ruke“ prije osam godina, a cilj ove posjete je bio nastavak i produbljivanje započete saradnje. Nakon što je koordinatorica aktivnosti  Udruženja Zekija Avdibegović upoznala goste sa radom udruženja, upriličen je obilazak prostorija, a uručeni su pokloni i zahvalnice za drage donatore.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazao je da sam ambijent u kojem je smješteno udruženje govori o njihovoj vrijednosti.

–Pomoć i podrška može i treba biti veća, treba tražiti prostor za širenje njihovih aktivnosti i mi ćemo tražiti modele kako da se ekonomski valorizira njihov rad, kroz izložbe i druge načine jer bi to doprinijelo  imidžu Ilijaša kada je u pitanju turizam. Ova posjeta je nešto što govori da prijateljstvo dugo živi i saradnja traje od 1995. godine i nadamo se da će biti bolja i da će ovo naše udruženje još više napredovati, da će motivirati druge da se učlane i da ćemo svi biti društveno korisni, kazao je načelnik Fazlić.

Italijanska nevladina organizacija “Luciano Lama”, aktivna je u Bosni i Hercegovini više od dvadeset godina, bavi se aktivnostima pomoći i obrazovanja, namijenjenim siročadi, djeci i mladima.

–Mi imamo saradnju sa općinom Ilijaš 22 godine, ne samo virtuelno nego i realno. Sjećam se kada je 300 djece iz Ilijaša posjetilo Italiju prije mnogo godina, načelnik je poslao 300 sadnica, tako da imamo veoma lijepa sjećanja na to. Nažalost, BiH više nije prioritet za realizaciju projekata, ali to ne znači da mi ne nastavljamo saradnju i da nećemo na druge načine podržavati udruženja i ljude. Večerašnja posjeta me oduševila i vidio sam koliko su ove žene i ovo udruženje vrijedni, kazao je Castellano.

Koordinatornica Avdibegović kazala je da je počastvovana posjetom, a gosti su oduševljeni da je njihova donacija u potpunosti opravdala svoju svrhu.  Nakon što je održana Izvještajna skupština usvojeni planovi i izvještaji, Zlatne ruke spremne su za nove projekte, a najviše se raduju putovanjima i druženjima, te da će nakon Balkana, Austrije, Albanije, Turske, ove godine zahvaljujući prijateljima iz Italije posjetiti i pokazati djela svojih vrijednih ruku i na Siciliji.

 

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Na osnovu člana 7. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Ilijaš (Službene novine Kantona Sarajevo br.10/18) Općinski načelnik objavljuje:
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas369
mod_vvisit_counterJuče1296
mod_vvisit_counterOva sedmica11369
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32155