Home Vijesti Održana 7. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš
Održana 7. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 30 Ožu 2017 12:16

vijece71Uz prisustvo 24 vijećnika danas je održana sedma sjednica Općinskog vijeća Ilijaš koju je vodio dopredsjedavajući Alen Hasković. Prije usvajanja dnevnog reda on je upoznao prisutne da je dosadašnji vijećnik DF-a Semir Dizdarević istupio iz tog kluba i da će ubuduće djelovati kao samostalni vijećnik.

Nakon kraće rasprave i primjedbi  vijećnika SDP-a usvojen je i dnevni red,  koji se sastojao od trinaest tačaka a većina njih odnosila se na provođenje odluka o utvrđivanju novog građevinskog zemljišta za apartmanska naselja, kao i usvajanje regulacionih planova.

Nakon mnogobrojnih vijećničkih pitanja i inicijativa koja su se odnosila na poboljšanje kvaliteta života građana u pojedinim naseljima vezano za unapređenje putne, vodovodne, telekomunikacijske infrastrukture, sjednica je nastavljena obrazloženjem Izvještaja o izvršenju Budžeta Općine Ilijaš za 2016. godinu.

Pomoćnica načelnika u Službi za privredu, finansije i investicije Merima Osmanović podrobno je objasnila sve stavke prihoda, rashoda, kapitalnih investicija, ostvarenog suficita,  nakon čega je Izvještaj usvojen.

-          Ukupno ostvareni prihodi u periodu 01.01.-31.12.2016. godine iznosili su 12.547.257,00 KM što je za 101 posto više od planiranih, a ukupni rashodi iznosili su 10.408.231,00 što je 83 posto planiranih, te je prema tome ostvaren suficit u iznosu od 2.139.000,00 KM, kazala je Osmanović.  vijece7svi

Vijećnici su danas većinom glasova podržali odluke o utvrđivanju  novog građevinskog zemljišta i plana parcelacije za apartmanska naselja u Ljubini i Dragoradima, što je jedan od prvih koraka za omugućavanje nastavka rada investitorima i početka realizacije projekata.

Usvojeni su i prijedlozi odluka o usvajanju i provođenju regulacionih planova „Karaula“, te apartmanskog naselja „Haluge“.

Većina primjedbi  vezano za izgradnju apartamnskih naselja odnosila se na mogućnost obezbjeđivanja adekvatnog vodo i elktrosnabdijevanja a da se ne ugrozi postojeći sistem.

Na kraju sjednice primljena je k znanju informacija o dodjeli  općinskih stipendija za učenike i studente u školskoj 2016./2017. godini.

Snimak cijele sjednice možete poslušati u petak od 13 sati u programu Radio Ilijaša, putem poznatih frekvencija, kao i putem web stranice www.radioilijas.ba.

 

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas50
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2242
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29681