Home Vijesti Zvanično otvorene novoizgrađene prostorije Doma zdravlja i Općine Ilijaš
Zvanično otvorene novoizgrađene prostorije Doma zdravlja i Općine Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 28 Velj 2017 16:29
SvecanaSjednicaOV 107Dan Općine Ilijaš bio je povod da se ozvaniči završetak radova na realizaciji projekta nadogradnje, rekonstrukcije, nadziđivanja, izmjene elemenata i materijala vanjskog izgleda fasade kroz zajedničku gradnju dvije etaže nad postojećim objektom JU ”Dom zdravlja Kantona Sarajevo”-Organizaciona jedinica Dom zdravlja Ilijaš i jedne etaže nad postojećim objektom Općine Ilijaš. 
Ovaj Projekat je bio dosta zahtjevan i sa aspekta građevinske operative i finansijskih sredstava koje je trebalo obezbijediti.
Realizacijom Projekta Dom zdravlja Ilijaš dobio je dodatnih 509 m² čime su stvoreni adekvatni prostorni uslovi za rad Centra za mentalno zdravlje i obezbijeđeni prostorni uslovi za otvaranje Centra za fizikalnu rehabilitaciju, kao i poboljšanje prostornih uslova postojećih službi u Domu zdravlja Ilijaš. Općina Ilijaš je dobila 353 m² za salu Općinskog vijeća i kancelarijski prostor za rad službi organa uprave.
Ukupna vrijednost Projekta je 1.411.000,00 KM, od čega je na objekat SvecanaSjednicaOV 105Doma zdravlja Ilijaš utrošeno 843.000,00 KM, a 568.000,00 KM na objekat Općine Ilijaš. Projekat su zajedno finansirali Općina Ilijaš i Ministarstvo zdravstva KS. 
Općinski načelnik Akif Fazlić zahvalio se ljudima koji su učestvovali u implementaciji ovog projekta, a prije svega administraciji Općine Ilijaš i menadžmentu JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo i menadžmentu Doma zdravlja Ilijaš i resornom Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo, te najavio u narednom periodu rekonstrukciju drugog dijela objekta Doma zdravlja Ilijaš. 
 
U sklopu ovog Projekta ugrađen je i lift za korisnike Doma zdravlja Ilijaš, završni su i radovi na termo fasadi, građevinski radovi u unutrašnjosti objekta. Isporučen je kancelarijski namještaja, ozvučenje, IT opreme i uređen je glavnih ulaza u objekte Općine Ilijaš i Doma zdravlja.
Direktor Doma zdravlja Ilijaš izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog SvecanaSjednicaOV 111Projekta i podsjetio na nedavno realizovane Projekte kada je u pitanju zdravstvena zaštita građana Općine Ilijaš. 
"Nedavno smo prisustvovali otvaranju rendgen kabineta, dijabetološkog savjetovališta, radiološkog centra, Centra za mentalno zdravlje, Ambulalante porodične medicine Mrakovo. Realizacijom Projekta nadziđivanja dobili smo nove sadržaje i Službe koje do sad nismo imali. Dobili smo savremeno opremljen prostor za Centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, uslove da se Centar za mentalno zdravlje premjesti u adekvatne uslove, prostor da naša porodična medicina radi u punom kapacitetu, da svaki tim ima svoju ordinaciju", rekao je dr. Štitkovac.
 
Ministrica zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo Zilha Ademaj čestitala je građanima Općine Ilijaš na ovakvom objektu u kojem će se građani Općine Ilijaš liječiti i u kojima će uposlenici Doma zdravlja pružati usluge. "Raduje me da smo konačno dobili objekat u kojem smo dobili i nove sadržaje, prvenstveno odjel za fizikalnu terapiju, da su postojeći prostori adaptirani, da će našim uposlenicima biti mnogo ljepše i lakše raditi,a da će naši građani imati dostupnu zdravstvenu zaštitu. Želim zahvaliti Općini Ilijaš, Općinskom načelniku i Općinskom vijeću Ilijaš što su imali senzibiliteta da nam pomognu", istakla je Ministrica Ademaj. 
 
SvecanaSjednicaOV 141Premijer Kantona Sarajevo gospodin Elmedin Konaković konstantno je pratio faze realizacije projekta primarno zbog nadzora i informisanja koji su za Vladu KS a prvenstveno za Općinu Ilijaš vrlo značajni. 
"Vlada je u ovom mandatu uočila činjenicu da su naše tzv. prigradske općine bile zanemarene i bilo je jako puno Projekata koji su vapili za podrškom Kantona i većih nivoa vlasti. U Općini Ilijaš smo smo više puta prisustvovali svečanom otvorenju objekata što pokazuje opredjeljenje Vlade KS i naglašavamo tu ravnopravnost prema svih devet općina. Moram istaći da imamo i partnera u lokalnoj zajednici koji je također na visokom nivou saradnje. U ovom slučaju Općina  Ilijaš je izdvojila više sredstava za sufinansiranje nego Vlada KS i zadovoljstvo mi je da načelnik Fazlić i Službe posvećuju pažnju ovim oblastima koje su ustavna nadležnost Kantona i siguran sam da ćemo realizovati još Projekata u narednim mjesecima".
 
ZgradaOpcineRenovirana 023U prisustvu brojnih zvaničnika Vlade KS, vijećnika Općinskog vijeća Ilijaš, direktora kantonalnih javnih preduzeća i brojnih građana Općine Ilijaš presijecanjem vrpce zvanično su otvoreni novosagrađeni sadržaji Doma zdravlja i Općine Ilijaš, prisutni su obišli novosagrađene prostorije nakon čega je upriličen koktel. 
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1193
mod_vvisit_counterJuče1818
mod_vvisit_counterOva sedmica13359
mod_vvisit_counterOvaj mjesec34684