Home Vijesti Svečano obilježen Dan JU OŠ "Stari Ilijaš"
Svečano obilježen Dan JU OŠ "Stari Ilijaš" PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 28 Velj 2017 15:39
StariIldsBogatim kulturno-zabavnim i sportskim programom obilježen je Dan škole„Stari Ilijaš„ i njen treći rođendan. Program je počeo u ranim jutarnjim satima sportskim aktivnostima u kojima je upriličeno takmičenje učenika u sportskim disciplinama. Mnogobrojne zvanice su došle da uveličaju ovaj trenutak  i nisu krili zadovoljstvo samom organizacijom priredbe. Danas je ovoj školi uručen i certifikat IS0 9001: 2015 , a svečanim presjecanjem vrpce pušten je u rad i novosagrađeni lift. Učenici  i nastavnici su se zaista potrudili da svaka tačka bude veliko zadovoljstvo za gledanje. Kako je kazao direktor ove škole Mahir Dević  danas slavimo tri praznika u ovoj školi a to su Dan općine Ilijaš, Dan nezavisnosti BiH i Dan OŠ „Stari Ilijaš“ .
 
mahir-1-300x225„Kada smo donosili odluku koji bi to bio Dan škole, odlučili smo da to bude na dan reintegracije općine Ilijaš. Mi smo ove godine odlučili  da lift koji jer sagrađen za potrebe našeg učenika Farisa Herića  svečano pustimo u rad baš na ovaj dan. Posebno smo ponosni na certifikat  ISO 9001: 2015 koji  nam je danas svečano uručen. Moramo napomenuti da je JU OŠ „Stari Ilijaš„ jedina škola u državi koja je dobila ovaj certifikat .“
 
Na priredbi su dodijeljene i zahvalnice  onima koji su dali svoj nesebičan doprinos obrazovanju.
 
Prisutnima se obratio i ministar obrazovanja KS Elvir Kazazović koji je čestitao svim građanima Dan općine i izrazio zadovoljstvo urađenim projektima u sferi obrazovanja u prigradskim općinama, poseban akcenat stavljajući na školu „Stari Ilijaš „.
 
Načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić je kazao da je sudbina htjela da se dva najvažnija datuma Dan općine i Dan nezavisnosti BiH proslavljaju zajedno  čestitavši svim građanima ove bitne datume.
 
 
 
Nedim Čaušević direktor certifikacijske kuće  je uručio certifikat  ISO 9001:2015 i kazao da od ovog momenta u Ilijašu imamo školu koja pripada EU.
 
lift-300x225Poslije priredbe svečano je pušten u rad i novosagrađeni lift za Farisa Herića, učenika sa  teškoćama u razvoju. On je učenik šestog razreda i njegov dolazak u školu je nešto drugačiji od dolaska njegovih drugara , Faris na nastavu dolazi sa majkom koja ga nosi na leđima jer on boluje od cerebralne paralize i ona nije krila svoje zadovoljsvo novosagrađenim liftom i naravno zahvalila se svima koji su dali svoj doprinos izgradnji lifta. Lift ima metalnu konstrukciju obloženu panoramskim staklom, keramički pod i ugrađenu rasvjetu .
 
Učenici i nastavnici ove škole još jednom su pokazali svoju kreativnost i ozbiljnost organizovanja ovakvih događaja.
 
Izvor: www.radioilijas.ba
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Na osnovu člana 7. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Ilijaš (Službene novine Kantona Sarajevo br.10/18) Općinski načelnik objavljuje:
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1310
mod_vvisit_counterJuče1494
mod_vvisit_counterOva sedmica4433
mod_vvisit_counterOvaj mjesec38063