Home Vijesti Svečano dodjeljena 220 Ugovora o stipendiranju stipendistima Općine Ilijaš
Svečano dodjeljena 220 Ugovora o stipendiranju stipendistima Općine Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 28 Velj 2017 09:07
DodjelaStipendija2017 008U  povodu obilježavanja Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Kulturno-sportskom centru Ilijaš u utorak, 27. februara upriličena je svečana dodjela Ugovora o stipendiranju stipendistima Općine Ilijaš. 
 

Općina Ilijaš je u decembru prošle godine objavila Konkurs za stipendiranje izuzetno nadarenih učenika i studentata i učenika i studenata koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Pravo učešća na konkursu imali su svi učenici i studenti koji imaju prebivalište na području općine Ilijaš duže od 3 godine, a koji su u prethodnoj godini ostvarili prosjek ocjena 4,80 – učenici srednjih škola i redovni studenti visokoškolskih ustanova sa prosjekom ocjena od 8,0 i 7,5 zavisno od fakulteta koji studiraju.
 
DodjelaStipendija2017 023U cilju stimulacije studenata da upisuju i studiraju na fakultetima iz grupacije medicinskih, tehničkih, biotehničkih i prirodno-matematičkih nauka Sarajevskog univerziteta prošle godine je izmijenjen Pravilnik za stipendiranje izuzetno nadarenih učenika i studenata kojim je predviđeno da studenti navedenih fakulteta imaju pravo na stipendiranje bez obzira na ostvareni prosjek ukoliko nisu obnavljali godinu. Ove godine Općinski načelnik donio je i Pravilnik o stipendiranju učenika i studenata sportista sa područja Općine Ilijaš kojim je predviđeno stipendiranje tri učenika odnosno studenta koji postižu vrhunske sportske rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a imaju prebivalište na području Općine Ilijaš. Stipendije se dodjeljuju na osnovu konkursa, a Pravilnikom su definisani kriteriji za izbor kandidata.
 

Ove godine dodjeljeno je ukupno 220 Ugovora o stipendiranju i to: 64 Ugovora za izuzetno nadarene učenike i 101 Ugovor za izuzetno nadarene studente, 31 Ugovor za učenike u stanju socijalne potrebe, 21 Ugovor za studente također u stanju socijalne potrebe i 3 Ugovora za dobitnike sportske stipendije, za što je Općina Ilijaš iz svog Budžeta izdvojila 160.000,00 KM. 
Najboljim i najvrijednijim učenicima koji postižu zapažene rezultate na Kantonalnim i Federalnim takmičenjima Općina Ilijaš svake godine dodjeljuje i novčane nagrade. Ove godine nagrađeni su: Ishak Dervišević, Mia Barić, Adna Gurda, Amel Muratović, Šejla Alić, Atif Krdžić, Emin Hajdarević, Emina Kučinar, Džanin Zeković i Azra Haskić. 
 
DodjelaStipendija2017 040 Prošle godine počasno priznanje ”Zlatna značka” Univerziteta u Sarajevu, dobile su Amina Šljivo studentica Elektrotehničkog fakulteta i Emina Mostić studentica Filozofskog fakulteta u Sarajevu što je i Općina Ilijaš nagradila.
 
Dobitnici posebnih priznanja i novčanih nagrada za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u toku cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja su: Fazlić Faris, Fazlić Tarik i Udovčić Kerim.
 
Općinski načelnik u svom obraćanju je istakao istakao je kako je ovo veoma važan podsticaj za napredovanje učenika i studenata, te im čestitao na uspjehu u obrazovanju.
 
DodjelaStipendija2017 103”Prije svega hvala vam što ste ovdje večeras s nama, da podijelimo radost ovog našeg projekta. Vezali smo ovaj lijep povod za obilježavanjem dana općine Ilijaš. Naš projekat stipendiranja učenika i studenata je sve više ambiciozniji, te u odnosu na 2016. godinu imamo povećanje od cca 15.000KM za stipendije. Želimo da budemo u službi vaših potreba, jer je to prava investicija i to stavljamo kao prioritet. Koristim priliku da vam lično čestitam kao i vašim roditeljima, nastavnicima s kojim zajednički učestvujete u ovom uspjehu. Vaše obrazovanje je garancija prosperiteta naše lokalne zajednice”, naglasio je Općinski načelnik Akif Fazlić.
 

DodjelaStipendija2017 110Posebna čestitka je upućena studentima koji su u prethodnoj godini ostvarili prosjek ocjena preko 9,00, a tu su: Šabotić Zerina studentica III godine Muzičke akademije u Sarajevu, Kamenjaš Edin, student III godine Fakulteta za javnu upravu, Muniba Orić, studentica III godine Prirodno-matematičkog fakulteta, Ajnura Akbaš, studentica IV godine Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, Emina Mostić, studentica I godine II ciklusa Filozofskog fakulteta, Selma Numanović, studentica  I godine II ciklusa  Ekonomskog fakulteta, Merisa Hasečić, studentica  I godine II ciklusa  Ekonomskog fakulteta, Zubejda Suljić, studentica 2.godine II drugog ciklusa Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, Anela Šemić, studentica  2.godine II drugog ciklusa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Alma Mašić, studentica VI godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu i Merima Kučinar, studentica VI godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu. 
 
Za kulturno-zabavni program svojim nastupima pobrinuli su se Azra Haskić i Džanin Zeković .
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Na osnovu člana 7. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Ilijaš (Službene novine Kantona Sarajevo br.10/18) Općinski načelnik objavljuje:
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1423
mod_vvisit_counterJuče1844
mod_vvisit_counterOva sedmica1423
mod_vvisit_counterOvaj mjesec35053