Home Vijesti Radna posjeta Općinskog načelnika Akifa Fazlića sa saradnicima Birou za zapošljavanje Ilijaš
Radna posjeta Općinskog načelnika Akifa Fazlića sa saradnicima Birou za zapošljavanje Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 21 Velj 2017 15:08
Općinski načelnik Akif Fazlić zajedno sa saradnicima posjetio je danas JU "Službu za zapošljavanje Kantona Sarajevo" – Biro Ilijaš. 
U okviru radne posjete Birou Ilijaš, Općinski načelnik Akif Fazlić razgovarao je sa g. Muvedetom Kadrić, šeficom Biroa Ilijaš  i rukovodiocima pojedinih sektora unutar JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" o intenziviranju i  nastavku međuinstitucionalne saradnje. 
PosjetaBirouOpćina Ilijaš bilježi snažan trend porasta broja zaposlenih, koji će se prema očekivanjima Općinskog načelnika i najavama investiora nastaviti i u narednom periodu. Kao argumentaciju možemo istači da je na teritoriji Općini Ilijaš u 2016. godini otvoreno preko 510 novih radnih mjesta, a u protekle četiri godine preko 1.500 novih radnih mjesta.
 
Zbog snažnog porasta investicionih aktivnosti na teritoriji Općine Ilijaš, te zbog nastojanja općinske administracije da unaprijedi poslovni ambijent na teritoriji Općine Ilijaš poseban tematski fokus sastanka je bio razgovor na temu usklađivanja postojeće kvalifikacione strukture nezaposlenih lica s potrebama lokalnog tržišta rada, te na temu raspoloživih programa s ciljem zapošljavanja, a koje provodi JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo".
 
Predstavnici Službe su upoznati s radom Privrednog vijeća Općine Ilijaš, te su pozvani da uzmu aktivno učešće u radu Privrednog vijeća Ilijaš, naročito u dijelu koji se odnosi na tematske sjednice Vijeća koje se tiču prekvalifikacija, usklađenosti postojećih obrazovnih smjerova i usmjerenja s potrebama lokalnog tržišta rada, te uslovima korištenja postojećih programa Službe u oblasti podsticaja zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti.
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas48
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2240
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29679