Dan osoba sa invaliditetom: Općina Ilijaš i Udruženje Budi mi drug primjeri dobre prakse i saradnje

 

parlament bih enisa melihaU organizaciji Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine održana je tematska sjednica povodom 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Općina Ilijaš i Udruženje "Budi mi drug" prepozanti su kao primjeri dobre prakse saradnje organizacija osoba sa invaliditetom i lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Predsjednica Udruženja "Budi mi drug" iz Ilijaša Meliha Mešetović i stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor u Općini Ilijaš Enisa Mešetović učestvovale su na sjednici.

"Imale smo čast i zadovoljstvo da o našoj saradnji govorimo u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine kao jedne od panelista, te smo istaknuli koliko Općina Ilijaš pruža podršku Udruženju "Budi mi drug", te da to svakako planira novim projektima nastaviti u budućnosti", kazala je Enisa Mešetović.

Konferenciji o temi "Primjeri dobre prakse saradnje organizacija osoba s invaliditetom i lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini" prisustvovali su predstavnici Vijeća za osobe s invaliditetom BiH, UNDP-a, institucija BiH, RS-a, Federacije BiH i Brčko Distrikta, predstavnici kancelarije ombudsmena za ljudska prava BiH, ombudsmena za djecu RS-a, te predstavnici osoba s invaliditetom.

Cilj konferencije jeste da  se u konstruktivnom dijalogu i primjerima dobre prakse iz pojedinih općina ukaže na značaj saradnje lokalnih zajednica s udruženjima osoba sa invaliditetom radi unapređenja kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih porodica u mjestu u kojem žive.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba