Home Vijesti Edukativno predavanje povodom Svjetskog dana izbora
Edukativno predavanje povodom Svjetskog dana izbora PDF Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 03 Velj 2017 11:04

predavanjevelidsccPovodom Svjetskog dana izbora, danas je u Srednjoškolskom centru ”Nedžad Ibrišimović” učenicima trećeg razreda održano edukativno predavanje na temu izbornog procesa u Bosni i Hercegovini. Predavanje su održali predstavnici Općinske izborne komisije Ilijaš, na čelu sa predsjednikom Velidom Fazlićem i Senadom Hadžimehmedagić, članom OIK Ilijaš. Kroz prezentaciju učenici su upoznati sa strukturom izbornog procesa, načinom glasanja, kao i krivičnim odredbama kršenja izbornog procesa. Nakon predavanja, učenici su kroz praktičan prikaz simulaciju glasanja, imali priliku da formiraju birački odbor te da glasaju. Kako je istakao predsjednik Općinske izborne komisije Ilijaš Velid Fazlić, ovo je prilika da se mladi upoznaju za izbornim procesom, te da se učenici podstaknu da izađu na izbore i tako učestvuju u kreiranju vlasti.glas4

 

”Mi smo u saradnji sa direktorom Srednjoškolskog centra ”Nedžad Ibrišimović” dogovorili da održimo jedan školski čas i prezentaciju o samom značaju izbora i načinu glasanja. Odlučili smo da to budu čenici trećeg razreda, obzirom da su to naši budući potencijalni birači, možda čak i na izborima 2018. godine. Sa učenicima ćemo razgovarati na temu značaja izbora, izlaska na izbore, te ćemo ih upoznati sa izborima kroz prezentaciju jednog biračkog mjesta i uz birački materijal omogućiti im da glasaju i na taj način osjete sam način glasanja. Intencija je da se apeluje na mlade ljude, buduće birače da izađu na izbore jer svojim glasom učestvuju u formiranju vlasti kako na općinskom, tako i na državmom i federalnom nivou”, istakao je predsjednik OIK Ilijaš, Velid Fazlić.

glasanje3

Svjetski dan izbora obilježava se prvog četvrtka u februaru. Današnja prezentacija predstavlja isticanje važnosti izlaska mladih ljudi na izbore. Kroz ovu prezentaciju Općinska izborna komisija upoznala je mlade ljude o važnosti učestvovanja u izbornom procesu.

Radio Ilijaš/Adela Salihović

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas50
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2242
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29681