Home Vijesti Predstavnici MZ na treningu "Upravljanje projektnim ciklusom"
Predstavnici MZ na treningu "Upravljanje projektnim ciklusom" PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 30 Sij 2017 12:53
Za predstavnike šest mjesnih zajednica sa područja Općine Ilijaš koje su uključene u Projekat "Jačanje uloge MZ u BiH", organizovan je trening na temu: "Upravljanje projektnim ciklusom". Trening će se održati u Zenici, u perioodu od 30.01.-02.02.2017. godine za mjesne zajednice Misoču i Srednje, a u periodu od 02.02.-04.02.2017. godine za mjesne zajednice Podlugovi, Mrakovo, Ilijaš-grad i Stari Ilijaš. 
ZenicaTreningCilj treninga je predstaviti Ciklus upravljanja projektom, faze, logiku i metodološke principe, predstaviti Matricu Logičkog okvira kao alat za dizajniranje projekta i omogućiti praktičnu primjenu Matrice Logičkog okvira u pripremi projekta, predstaviti ključne elemente vezano za definiranje problema i potreba, ciljeva i rezultata, kao i aktivnosti, pojasniti pisanje projektnog prijedloga i kreiranje budžeta, adresirati ključne aspekte administrativnog i finansijskog upravljanja projektom, predstaviti poveznice sa specifičnim aplikativnim setom za Grant šemu za mjesne zajednice.
Stečena znanja na ovom treningu predstavnici mjesnih zajednica će moći iskoristiti i pri apliciranju na javne pozive viših nivoa vlasti i međunarodnih organizacija. 
Nakon treninga obaveza mjesnih zajednica je po usvojenoj metodologiji kandidovati projekte na Javni poziv za odabir projekata u okviru projekta "Jačanje uloge MZ u BiH", koji će biti raspisan od strane UNDP-a. Projekat će finansirati UNDP u iznosu od 70% a Općina Ilijaš u iznosu od 30%. 
Cilj Javnog poziva je podrška realizaciji prioriteta i inicijativa na lokanom nivou koji imaju za cilj poboljšanje javnih usluga koje se pružaju na lokalnom nivou kao i poboljšanje kvalitete života građana u MZ. Javni poziv također ima za cilj poticanje zajedničkih MZ projekata, kao i partnerskih inicijativa između mjesnih zajednica i jedinica lokalne samouprave, koje doprinose poboljšanju dobrobiti zajednice. 
Već u aprilu očekuje se implementacija Projekata koje kandiduju mjesne zajednice te će građani benefite ovog Projekta uskoro osjetiti i na terenu. 
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas50
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2242
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29681