Home Vijesti Održan radni sastanak predstavnik MZ uključenih u Projekat "Jačanje uloge MZ u BiH"
Održan radni sastanak predstavnik MZ uključenih u Projekat "Jačanje uloge MZ u BiH" PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 18 Sij 2017 14:47
mzpr1Danas je održan radni sastanak predstavnika mjesnih zajednica sa područja Općine Ilijaš koje su partneri u Projektu "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH", koji implementira Razvojni program UNDP-a u BiH zajedno sa domaćim vlastima. Projekat predstavlja zajedničku inicijativu Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a ima za cilj unaprijediti kvalitete života građana Bosni i Herzegovini kroz poboljšanje lokalnih usluga, povećanje odgovornosti vlasti i promociju socijalne inkluzije.
Podsjetimo Općina Ilijaš je partner u ovom Projetu, a mjesne zajednice koje su učesnici projekta su: MZ Mrakovo, MZ Misoča, MZ Stari Ilijaš, MZ Ilijaš-grad, MZ Srednje i MZ Podlugovi. 
 
Općina Ilijaš u saradnji sa mjesnim zajednicama do sada je provela niz aktivnosti na realizaciji ovog Projekta, a jedna od predstojećih je apliciranje na javni poziv za odabir projekata koji će se sufinansirati sredstvima UNDP-a i Općine Ilijaš. 
Projekti sa kojima se može aplicirati u okviru ovog Javnog poziva moraju biti u skladu sa prioritetima definisanim tokom foruma građana koji su ranije organizovani, a na kojim su građani sami imali priliku kandidovati Projekte koji ne mogu prelaziti iznos veći od 22.000,00 KM po mjesnoj zajednici. 
Cilj današnjeg sastanka je bio definisati Projekte koji će biti kandidovani na Javni poziv UNDP-a kako bi se na vrijeme mogla prikupiti neophodna dokumentacija i time ispunili traženi kriteriji. 
U periodu od 30.01.-04.02.2017. godine, za Predstavnike mjesnih zajednica bit će održana obuka za pisanje Projekata, nakon čega će biti objavljen i Javni poziv na koji će mjesne zajednice kandidovati projekte iz oblasti infrastrukture, obrazovanja, socijalne uključenosti. 
Nakon odabira projektnih prijedloga slijedi i realizacija Projekata te će građani benefite ovog Projekta osjetiti uskoro i na terenu.  
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas49
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2241
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29680