Home Vijesti Održan sastanak na temu vodosnabdijevanja sa izvorišta Vrutak
Održan sastanak na temu vodosnabdijevanja sa izvorišta Vrutak PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 18 Sij 2017 13:28
Općinski načelnik Akif Fazlić danas je održao sastanak na temu vodosnabdijevanja sa izvorišta Vrutak za stanovnike mjesne zajednice Gajevi i stanovnike Nišićke visoravni. Pored Općinskog načelnika Akifa Fazlića, sastanku su prisustvovali Pomoćnica načelnika u Službi za privredu, finansije i investicije Općine Ilijaš Merima Osmanović, direktorica JKP "Vodostan" Ilijaš Belma Zukić, projektant Projektantske kuće Es Hydrotechnics Emin Gološ i zamjenik predsjednika mjesne zajednice Gajevi Besim Gljiva. 
Vrutak 004Općinski načelnik je istakao da je neophodno izraditi fizibiliti studiju koja će pokazati opravdanost realizacije ovog Projekta, procjeniti kapacitete izvorišta i utvrditi da li te količine vode mogu zadovoljiti potrebe stanovništva prvenstveno Nišičke visoravni. Ovaj sistem treba da nadopuni postojeći sistem vodosnabdijevanja mjesne zajednice Gajevi i nadopuni snabdijevanje vodom stanovnike Nišićke visoravni".
Na sastanku je rečeno da je Projekat strateški dobro postavljen, da prije realizacije projekta treba riješiti imovinsko-pravne odnose i pokrenuti proceduru za izdavanje građevinske dozvole, kako bi Projekat mogao biti kandidovan višim nivoima vlasti koji bi pomogli sufinansiranje ovog Projekta. 
 
Ovdje se radi o izuzetno perspektivnim prostorima, te mislim da svi ovi prostori zaslužuju maksimalnu pažnju sa jednog razvojnog stanovišta i na njima treba bazirati sve buduće planove. Potrebno je napraviti dokumentaciju na osnovu koje će se tražiti novac. Pri izradi projekta prvo treba da se ograniči prostor koji će se snabdjeti vodom. Ova naselja imaju interne vodovode koje treba maksimalno uključiti i iskoristiti, sačiniti jednu kvalitetnu analizu, a potom sve ideje prezentirati zainteresovanim stranama”, naglasio je Emin Gološ projektant Projektantske kuće Es Hydrotechnics. 
 
Na kraju sastanka zaključeno je da ovlaštena projektantska kuća s tehničkog aspekta procijeni Projekat izvorišta "Vrutak" i predloži rješenja koji će zaokružiti sistem vodosnabdijevanja stanovnika ovog područja, koji će se u zavisnosti od investicije realizovati u fazama. 
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Na osnovu člana 7. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Ilijaš (Službene novine Kantona Sarajevo br.10/18) Općinski načelnik objavljuje:
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1428
mod_vvisit_counterJuče1844
mod_vvisit_counterOva sedmica1428
mod_vvisit_counterOvaj mjesec35058